Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γαλλία: H EDF διατηρεί σταθερό το στόχο της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας για το 2020

tags :
Γαλλία: H  EDF διατηρεί σταθερό το στόχο της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας για το 2020

Η EDF έχασε τον στόχο για το 2019 λόγω διακοπών, με την πυρηνική παραγωγή να μειώνεται κατά 3,5% στα 379,5 TWh


Η Γαλλία σκοπεύει να διατηρήσει και  φέτος περίπου το ίδιο στόχο  με το 2019 για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, σε περίπου 395 τεραβάτ/ώρα (TWh), ανακοίνωσε τη Δευτέρα  13/1/2020 η EDF.
Η EDF έχασε τον στόχο για το 2019 λόγω διακοπών, με την πυρηνική παραγωγή να μειώνεται κατά 3,5% στα 379,5 TWh.
Ο Stephane Feutry, υπεύθυνος για την πυρηνική παραγωγή της EDF, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, ενώ η EDF διατηρεί τον ίδιο στόχο, η παραγωγή είναι πιθανό να επηρεαστεί από το προγραμματισμένο κλείσιμο του Fessenheim, του παλαιότερου πυρηνικού εργοστασίου της Γαλλίας.
Η επιχείρηση θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα  για το 2019 και τις προοπτικές για το τρέχον έτος στις 14 Φεβρουαρίου και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα δώσει τον ακριβή πυρηνικό στόχο για το 2020, δήλωσε ο Feutry.
Ο αντιδραστήρας Fessenheim 1 πρόκειται να σταματήσει στα τέλη Φεβρουαρίου και το Fessenheim 2 θα σταματήσει στις 30 Ιουνίου.
Περίπου επτά αντιδραστήρες  της EDF προγραμματίζονται επίσης να υποβληθούν σε προγραμματισμένη 10ετή συντήρηση και αναβαθμίσεις, δήλωσε ο Feutry.
Συμπλήρωσε ότι η EDF είναι όλο και πιο ευέλικτη στη διαχείριση της διαθεσιμότητας του στόλου της.
"Κατά το παρελθόν το κάναμε κυρίως την άνοιξη και τη νύχτα το καλοκαίρι, όταν η ζήτηση είναι χαμηλή. Όλο και περισσότερο, το κάνουμε μερικές φορές στη μέση του χειμώνα, ανάλογα με τον καιρό ", είπε.
"Για παράδειγμα, τον Δεκέμβριο υπήρχε πολύς άνεμος. Στις 23 Δεκεμβρίου, θα μπορούσαμε να έχουμε παράγει 47 gigawatts (GW), αλλά σε ορισμένες περιόδους της ημέρας έχουμε παράγει μόνο 35 GW λόγω των συνθηκών της αγοράς ", πρόσθεσε.
Η EDF εκμεταλλεύεται 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες της Γαλλίας, οι οποίοι καλύπτουν περίπου το 75% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης