Nebras: Εξαγορά ποσοστού 49% στο αιολικό πάρκο Goldwind των 527 MW

Nebras: Εξαγορά ποσοστού 49% στο αιολικό πάρκο Goldwind των 527 MW

H κινεζική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών Xinjiang Goldwind Science & Tech Co Ltd (HKG: 2208), μέσω της θυγατρικής Goldwind Stockyard Hill Wind Farm Ltd, θα διατηρήσει ποσοστό 51% στο έργο

Την εξαγορά ποσοστού 49% του αιολικού πάρκου Stokkyard Hill της Αυστραλίας με συνολική ισχύ 527 MW που ανήκει στην Goldwind ,ανακοίνωσε η Nebras Power.

Η εταιρεία ανάπτυξης ενέργειας και επενδύσεων αγόρασε το μερίδιο μέσω της θυγατρικής της Nebras Power Investment Management BV σε μια συναλλαγή που σηματοδοτεί την είσοδο της εταιρείας στην κεντρική αγορά της Ντόχα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Αυστραλίας.

Μάλιστα, η κινεζική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών Xinjiang Goldwind Science & Tech Co Ltd (HKG: 2208), μέσω της θυγατρικής Goldwind Stockyard Hill Wind Farm Ltd, θα διατηρήσει ποσοστό 51% στο έργο.

Το αιολικό πάρκο 149-στροβίλων, που κατασκευάζεται κοντά στο Ballarat πρόκειται να καταστεί η μεγαλύτερη μονάδα αυτού του είδους στο νότιο ημισφαίριο μόλις ολοκληρωθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Ο πρώτος στρόβιλος του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής εγκαταστάθηκε σχεδόν πριν από ένα χρόνο.

Η εξαγορά της Nebras είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της για επέκταση της βάσης περιουσιακών στοιχείων της, βλέποντας την Αυστραλία ως μια νέα μεγάλη αγορά ανάπτυξης, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Fahad Hamad Al-Mohannadi.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης