Πετρέλαιο

Πολωνία: Σύμφωνες με το χρονοδιάγραμμα οι παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba

Πολωνία: Σύμφωνες με το χρονοδιάγραμμα οι παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba

Ενημερωμένη η η πολωνική εταιρεία διαχείρισης αγωγών PERN, για τις εργασίες συντήρησης στη Λευκορωσία


 

Οι ροές ρωσικού αργού πετρελαίου στην Πολωνία μέσω του αγωγού Druzhba είναι σύμφωνες με το χρονοδιάγραμμα, ανέφερε την Τετάρτη 15/1/2020 η πολωνική εταιρεία διαχείρισης αγωγών PERN, προσθέτοντας ότι γνωρίζει τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης στη Λευκορωσία.

Νωρίτερα την Τετάρτη, το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε ότι η Λευκορωσία άρχισε να συντηρεί τον αγωγό πετρελαίου Druzhba, τον κύριο δρόμο διέλευσης για τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου προς την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι παραδόσεις πετρελαίου στην Πολωνία. "Η διαμετακόμιση αργού πετρελαίου στην Πολωνία διεξάγεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και οι πελάτες λαμβάνουν το αγορασμένο πετρέλαιο. Η PERN έχει πληροφορίες ότι η λευκορωσική πλευρά διεξάγει τεχνικές εργασίες στον αγωγό, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί προηγουμένως », δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το Interfax ανέφερε ότι η συντήρηση πραγματοποείται μεταξύ 14 Ιανουαρίου και 17 Ιανουαρίου στο τμήμα Mozyr-Gomel 3 του αγωγού Druzhba και οι μεταφορές πετρελαίου στην Πολωνία μειώθηκαν σε 70.000 τόνους την ημέρα ή το ήμισυ των συνήθων όγκων για την περίοδο αυτή. Η Ρωσία έχει αναστείλει την προμήθεια πετρελαίου στη Λευκορωσία από την 1η Ιανουαρίου, αποκαθιστώντας της μερικώς στις 4 Ιανουαρίου, καθώς και οι δύο χώρες υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει νέα σύμβαση πετρελαίου.

Το μεγαλύτερο μέρος του αργού πετρελαίου που επεξεργάζονται οι πολωνικές πετρελαϊκές εταιρείες PKN Orlen και Lotos εξακολουθεί να προέρχεται από τη Ρωσία, αν και διαφοροποίησαν τις παραδόσεις τους τα τελευταία χρόνια.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης