Ενέργεια

ΔΕΗ: Χίλιοι σταθμοί για ηλεκτροκίνηση και διαπραγμάτευση με Κοπελούζο, ΤΕΝΕΡΓΑ για Αιολικά στην Κρήτη

ΔΕΗ: Χίλιοι σταθμοί για ηλεκτροκίνηση και διαπραγμάτευση με Κοπελούζο, ΤΕΝΕΡΓΑ για Αιολικά στην Κρήτη

Η ΔΕΗ ξεδιπλώνσει τα σχέδια για ΑΠΕ - Ηλεκτροκίνηση

Δυναμική είσοδο ετοιμάζει η ΔΕΗ στην ηλεκτροκίνηση, ενώ παράλληλα συζητά στον τομέα των ΑΠΕ δημιουργία SPV με όμιλο Κοπελούζου και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων στην Κρήτη.
Όσον αφορά την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης σε ορίζοντα 3ετίας ο στόχος είναι η ανάπτυξη 1000 σταθμών φόρτισης και για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε συζητήσεις με σούπερ μάρκετ στα πλαίσια της διεθνούς πρακτικής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. Μακροπρόθεσμα ο στόχος είναι η ανάπτυξη 10000 σημείων πώλησης.
Στον τομέα των ΑΠΕ η ΔΕΗ διαθέτει άδειες 300MW στην Κρήτη και βρίσκεται σε συνεργασία με όμιλο Κοπελούζου που έχει πρόγμαμμα ανάπτυξης 36 συστοιχιών αιολικών σταθμών και τον όμιλο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής που έχει αντίστοιχα για 33. Οι άδειες αυτές αθροιζόμενες οδηγούν σε ένα σύνολο 950MW άρα με την συμμετοχή της ΔΕΗ το όλο project ξεπερνά τα 1000MW.
Προϋπόθεση βέβαια για να υλοποιηθούν τα έργα των δύο ιδιωτικών ομίλων είναι να κατασκευαστεί δεύτερη υποθαλάσσια διασύνδεση Κρήτης – Αττικής για την μεταφορά της ενέργειας μετά αυτήν της Αριάδνης. Σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζεται αίτηση για το πακέτο Γιούνκερ για την χρηματοδότησή του. Παράλληλα με τις προϋποθέσεις αυτές ενδέχεται να δούμε ενδιαφέρον και από άλλον μεγάλο ενεργειακό όμιλο.
Το μεγαλύτερο μέρος  στην ανάπτυξη των ΑΠΕ για την ΔΕΗ πάντως θα αφορά φωτοβολταϊκά
Σύμφωνα με πληροφορίες η εθελουσία μέχρι 2024 έχει στόχο την μείωση των εργαζομένων στα 11500 άτομα από 15000 που είναι σήμερα και θα γίνει στα πρότυπα του ΟΤΕ το 2012-14.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης