Ενέργεια

ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ παρουσιάζονται στις 29/1 στο Παρίσι στα πλαίσια των κυβερνητικών επαφών για επενδύσεις

ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ παρουσιάζονται στις 29/1 στο Παρίσι στα πλαίσια των κυβερνητικών επαφών για επενδύσεις

Ο γ.γ Μ. Γραφάκος παρουσιάζει τα projects διαχείρισης αποβλήτων και λυμάτων

Με στόχο την προσέλκυση μεγάλων γαλλικών επενδύσεων, ο ΥΠΕΝ Κ. Χατζηδάκης συμμετέχει στην παρουσίαση της γαλλικής οικονομίας στις 29/1/2020 στο Παρίσι, παράλληλα με τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο Μακρόν.

Στο επίκεντρο των παρουσιάσεων θα βρίσκονται οι ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, από τις Διοικήσεις τους, καθώς και οι δύο αυτές εταιρείες οδεύουν προς πλήρη ή μερική ιδιωτικοποίηση.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων Μ. Γραφάκος θα  παρουσιάσει τα projects και τις προοπτικές ενός τομέα στον οποίο οι επενδυτικές δυνατότητες είναι σημαντικές.

Από τη γαλλική πλευρά, παρών θα είναι ο κολοσσός EDF που είναι και χορηγός της εκδήλωσης δια μέσου της EDF Renewables. Παρούσα επίσης θα είναι η Total, η οποία όπως είναι γνωστό έχει συμφέροντα στον τομέα των γεωτρήσεων, καθώς και η Engie, που αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Τέρνα.

Και άλλα όμως γαλλικά ονόματα όπως η Valorem που έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, θα είναι παρόντα σε μία εκδήλωση που φιλοδοξεί να αναζωπυρώσει την επενδυτική δραστηριότητα στον συγκεκριμένο τομέα.

Από την ελληνική πλευρά στις παρουσιάσεις θα συμμετάσχει ο όμιλος Κοπελούζου, καθώς και η Vioxalco σύμφωνα με πληροφορίες, η οποία δια μέσου της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έχει επεκταθεί στη γαλλική αγορά. Παρόντες ως χορηγοί στο συνέδριο θα είναι η Alstom και Vinci και η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το bankingnews

Ως την κατάλληλη στιγμή χαρακτήρισε ο Γάλλος πρέσβης, Patrick Maisonnave, την παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας που πραγματοποιείται σε κυβερνητικό επίπεδο στις 29/1 στο Παρίσι, παράλληλα με τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα και εμείς ως Γαλλία στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Maisonnave.

Στην παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας με τίτλο «Ελλάδα: Στρατηγικός παράγοντας στην νοτιοανατολική  Ευρώπη, η εμπιστοσύνη ξαναγεννιέται» την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσουν πέντε υπουργοί, τη γαλλική πλευρά ο υπουργός Οικονομίας κ. Le Maire ενώ θα συμμετάσχουν 80 γαλλικές και 30 ελληνικές επιχειρήσεις.

Από ελληνικής πλευράς θα είναι παρόντες οι υπουργοί, Χ. Σταϊκούρας, Α. Γεωργιάδης, Κ. Χατζηδάκης, Κ. Καραμανλής, Κ. Θεοχάρης, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς ενώ θα υπάρξει παρουσίαση του project ελληνικών από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ο. Αθανασίου.

Παράλληλα, μεταξύ των επιχειρηματικών ονομάτων που συμμετέχουν στην παρουσίαση είναι οι Copelouzos Group, Vioxalco, Aegean, Alpha Bank κ.α.

Από την γαλλική πλευρά και τον τομέα των τραπεζών, θα είναι παρούσες τόσο η Societe Generale όσο και Credit Agricole, που στο παρελθόν είχαν αποχωρήσει από την ελληνική αγορά. 

Παράλληλα, ο κ. Maisonnave σημείωσε ότι «Η Γαλλία στηρίζει την Ελλάδα, τόσο στο μεταναστευτικό, παίρνοντας μάλιστα θέση διαφοροποιούμενη με τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ, όσο και στο γεωπολιτικό ζήτημα της ΝΑ Μεσογείου, όπου οι Τούρκοι παίρνουν πρωτοβουλίες σε ζώνες που δεν τους ανήκουν, όπως έκαναν με το Μνημόνιο της Λιβύης».

Κατά συνέπεια, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ενισχυθούν οι ελληνογαλλικές σχέσεις στον τομέα της άμυνας και αυτό μπορεί να γίνει με την αγορά των φρεγατών από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου.

Στο επίκεντρο των επιχειρηματικών παρουσιάσεων, θα βρίσκεται ο ενεργειακός τομέας, όπου μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν ο ΑΔΜΗΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ, ενώ από τη γαλλική πλευρά θα είναι παρούσες στο συνέδριο η EDF και η Total.

«Περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να ενισχύσει την ελκυστικότητα για επενδύσεις» σημείωσε ο πρόεδρος του Ελληνογαλλικού επιμελητηρίου, κ. L. Thuillier, ο οποίος ανέφερε τα μεγάλα περιθώρια που έχει η ανάπτυξη του bankassurance στην Ελλάδα, όπου ο κύκλος εργασιών μπορεί να υπερδιπλασιαστεί.

Όπως ανέφερε η Πρεσβεία, στην παρούσα φάση η Γαλλία είναι ο 7ος μεγαλύτερος επενδυτής στην ελληνική οικονομία με ποσοστό 4% και αυτό μπορεί να αυξηθεί σημαντικά.

Ο κ. Thuillier σημείωσε επίσης πως στόχος είναι το Φόρουμ αυτό να επαναληφθεί ως καθαρά επιχειρηματικό με λειτουργικότητα B2B (business to business) στην Ελλάδα, ώστε να αποτελέσει καταλύτη για επενδύσεις.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης