Επικαιρότητα

Ταξίδι στο Βερολίνο ετοιμάζει ο ΥΠΟΙΚ, Χρ. Σταϊκούρας μετά το Παρίσι

Ταξίδι στο Βερολίνο ετοιμάζει ο ΥΠΟΙΚ, Χρ. Σταϊκούρας μετά το Παρίσι

Δεν έχει οριστεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία

Βαλίτσες για Βερολίνο ετοιμάζει μετά το Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, στο πλαίσιο συνάντησης που θα έχει με τον Γερμανό ομόλογο του Όλαφ Σολτς.
Ακόμη βέβαια δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στην γερμανική πρωτεύουσα, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πριν από το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου του 2020.
Είναι σαφές ότι για να μπορέσει η Αθήνα να ικανοποιήσει το αίτημα της για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα θα πρέπει να περάσει και από τις Συμπληγάδες του Βερολίνου. Επομένως γύρω από αυτό το ζήτημα θα κινηθεί η ατζέντα της συζήτησης ανάμεσα στους δύο άνδρες οι οποίοι μέχρι τώρα ότι κουβέντες έχουν ανταλλάξει είναι στο περιθώριο των Eurogroup και μόνο.
Το θέμα με τα πλεονάσματα θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει ο Χρήστος Σταϊκούρας και με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ με τον οποίο θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση αύριο Τετάρτη 29/1 στο Παρίσι με αφορμή το φόρουμ για την Ελλάδα που διοργανώνει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Σημειώνεται πως χθες Δευτέρα 26/1 ο κ.Σταϊκούρας μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών υποστήριξε ότι η μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης και στον ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιηθεί όταν δημιουργηθεί ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος.
Όπως είπε, αυτό το ενδεχόμενο θα συζητηθεί προς τον Απρίλιο του 2020, καθώς μία ασφαλής εκτίμηση για τον φετινό Προϋπολογισμό, θα γίνει μετά το πρώτο τρίμηνο του 2020.
Μιλώντας δε, για τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ότι όσο βελτιώνεται η πορεία της οικονομίας, αυτό θα έχει θετική επίπτωση στη μείωση της φορολογίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης