Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Κατά 47% αυξήθηκαν οι εισαγωγές αργού της Κίνας από τη Σαουδική Αραβία το 2019 - Αγκάθι ο εμπορικός πόλεμος με ΗΠΑ

Κατά 47% αυξήθηκαν οι εισαγωγές αργού της Κίνας από τη Σαουδική Αραβία το 2019 - Αγκάθι ο εμπορικός πόλεμος με ΗΠΑ

Οι εισαγωγές της Κίνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες πλήττονται άσχημα από τον παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο και μειώθηκαν σχεδόν κατά το ήμισυ το 2019 σε 6,35 εκατομμύρια τόνους,

Κατά 47% αυξήθηκαν οι εισαγωγές του αργού της Κίνας από τη Σαουδική Αραβία το 2019, σύμφωνα με στοιχεία που αναμεταδίδει το reuters.

Η μεγάλη ετήσια ώθηση στις αποστολές της Σαουδικής Αραβίας ακολούθησε μια νέα στρατηγική μάρκετινγκ από την κρατική Aramco, η οποία υπέγραψε τουλάχιστον δύο νέα συμφωνητικά εφοδιασμού με ιδιωτικά διυλιστήρια στην Κίνα που εισήλθαν στην αγορά από τα τέλη του 2018.

Οι αποστολές προς την Κίνα το 2019 από τον κορυφαίο εξαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως ανήλθαν σε 83,32 εκατομμύρια τόνους ή 1,67 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων.

Παράλληλα, η Ρωσία που θεωρείται ο νούμερο 2 προμηθευτής της Κίνας, απέστειλε περίπου 1,55 εκατομμύρια bpd, αυξημένο κατά 9% από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία. Η ζήτηση από τα ανεξάρτητα διυλιστήρια της Κίνας για το ακατέργαστο προϊόν ESPO - ένας από τους κύριους εξαγωγικούς βαθμούς της Ρωσίας - βοήθησε να ωθηθεί ο αριθμός αυτός υψηλότερα.

Οι εισαγωγές της Κίνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες πλήττονται άσχημα από τον παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο και μειώθηκαν σχεδόν κατά το ήμισυ το 2019 σε 6,35 εκατομμύρια τόνους, χωρίς τις εισαγωγές του Δεκεμβρίου.

Τέλος, η χώρα της Ασίας διατήρησε κάποιες αγορές ιρανικού πετρελαίου το 2019 παρά την πίεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να εξαλείψει τις εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης, με το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου πιθανό να εισέλθει σε κυβερνητικά αποθέματα, σύμφωνα με την έρευνα Rafinitiv.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης