Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Exxon Mobil: Υποχώρησαν κατά -5,2% τα κέρδη το δ΄ 3μηνο 2019, στα 5,69 δισ. δολ.

tags :
Exxon Mobil: Υποχώρησαν κατά -5,2% τα κέρδη το δ΄ 3μηνο 2019, στα 5,69 δισ. δολ.

Τα έσοδα της αμερικανικής εταρείας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -6,6% στα 67,17 δισ. δολ

Πτώση σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Exxon Mobil Corporation για το τέταρτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (31/1) η πετρελαϊκή εταιρεία, εν μέσω μικρότερων περιθωρίων κέρδους στις επιχειρήσεις διύλισης και χημικών.
Ειδικότερα, τα κέρδη της αμερικανικής εταιρείας υποχώρησαν κατά -5,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 5,69 δισ. δολ. έναντι 6 δισ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Παράλληλα, τα έσοδα της Exxon Mobil κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -6,6% στα 67,17 δισ. δολ. έναντι 71,90 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Όσον αφορά την παραγωγή πετρελαίου της εταιρείας, σημειώθηκε οριακή άνοδος της τάξεως του +0,2% σε ετήσια βάση, στα 4,02 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
«Οι δραστηριότητές μας ήταν καλές, ενώ η βραχυπρόθεσμη προσφορά στις κατάντη και χημικές επιχειρήσεις επηρέασε τα περιθώρια και τα οικονομικά αποτελέσματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Exxon, Darren Woods, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, προσθέτοντας ότι «η αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα που υποστηρίζουν τις δραστηριότητές μας παραμένει ισχυρή».
«Παραμένουν επικεντρωμένοι στη βελτίωση των βασικών μας επιχειρήσεων, στην αύξηση της αποδοτικότητας και στη βελτιστοποίηση της αξίας του επενδυτικού μας χαρτοφυλακίου», υπογράμμισε ο κ. Woods.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης