Ναυτιλία

Σε άρση κυρώσεων σε μονάδα της COSCO προχώρησαν οι ΗΠΑ

tags :
Σε άρση κυρώσεων σε μονάδα της COSCO προχώρησαν οι ΗΠΑ

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump έβαλε στην μαύρη λίστα τις μονάδες Dalian της COSCO στις 25 Σεπτεμβρίου

Upd  Το υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α. ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 31/1/2020 ότι έχει άρει κυρώσεις στο COSCO Shipping Tanker (Dalian) Co, μία από τις δύο μονάδες της κινεζικής ναυτιλιακής εταιρείας COSCO που η Ουάσινγκτον είχε κατηγορήσει για τη μεταφορά ιρανικού πετρελαίου.

Nωρίτερα το WEN  έγραφε

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα άρουν τις κυρώσεις σε τουλάχιστον μία μονάδα της κινεζικής COSCO η οποία κατηγορήθηκε από την Ουάσινγκτον ότι μεταφέρει ιρανικό πετρέλαιο, ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters.
Πηγή από μεγάλη κινεζική εταιρεία πετρελαίου δήλωσε ότι έλαβε ενδείξεις ότι η COSCO είχε αφαιρεθεί από τον κατάλογο κυρώσεων των ΗΠΑ. Η κινεζική ενεργειακή βιομηχανία περιμένει επίσημες επικοινωνίες από την Ουάσιγκτον, ανέφερε η ίδια πηγή.
Άλλη πηγή από τον τομέα της ενεργειακής βιομηχανίας στο Λονδίνο δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον είχε δηλώσει ότι σύντομα θα άρει τις κυρώσεις.
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump έβαλε στην μαύρη λίστα τις μονάδες Dalian της COSCO στις 25 Σεπτεμβρίου μια κίνηση που ώθησε τα παγκόσμια έξοδα μεταφοράς να καταγράψουν υψηλά επίπεδα και να διαταράξουν τις ναυτιλιακές αγορές.
Οι κυρώσεις στοχοποιούν τις Cosco Shipping Tanker Dalian και Cosco Shipping Tanker Dalian Seaman and Ship Management, αλλά δεν αφορούν τη μητρική εταιρεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Θέτουν επίσης στο στόχαστρο τις China Concord Petroleum, Kunlun Shipping Company, Kunlun Holding Company και Pegasus 88 Limited.
Οι αποφάσεις των Αμερικανών είχαν σαν αποτέλεσμα την ακύρωση πολλών συμβάσεων ναύλωσης δεξαμενοπλοίων που ανήκουν στην Cosco Shipping Tanker Dalian σύμφωνα με το Splash 247, ενώ και οι διαπραγματεύσεις σχετικά με ορισμένες πιθανές χρονοναυλώσεις να έχουν επίσης ανασταλεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης