Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Deal 2,5 δισ. δολ. θα υπογράψουν Petronet LNG και Tellurian κατά την επίσκεψη Trump στην Ινδία

Deal 2,5 δισ. δολ. θα υπογράψουν Petronet LNG και Tellurian κατά την επίσκεψη Trump στην Ινδία

Οι προμήθειες θα ξεκινήσουν από το 2024 και σταδιακά να αυξηθούν - Κάτω από $ 6 / mmBtu η παραδοθείσα τιμή στην Ινδία 



Ο κορυφαίος εισαγωγέας φυσικού αερίου της Ινδονησίας Petronet LNG και η αμερικανική  εταιρεία υγροποιημένου φυσικού αερίου Tellurian Inc ετοιμάζονται να υπογράψουν συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Donald Trump στο Νέο Δελχί αργότερα αυτό το μήνα σύμφωνα με το Reuters.
Η Ινδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν οικοδομήσει στενούς δεσμούς πολιτικής και ασφάλειας και θέλουν να ενισχύσουν τους εμπορικούς δεσμούς, με τον Trump να στοχεύει στην τόνωση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ινδίας, του τρίτου μεγαλύτερου εισαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως.
Η Petronet θα επενδύσει τα κεφάλαια σε μια πενταετή περίοδο στο project της Tellurian για εξαγωγή LNG, Driftwood ύψους 27,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Λουιζιάνα και η συμφωνία θα δώσει στην Petronet μετοχικό μερίδιο στο έργο και δικαιώματα μέχρι 5 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως, σύμφωνα με πηγές.
"Οι προμήθειες θα αρχίσουν από το 2024 και θα αυξηθούν σταδιακά σε 5 εκατομμύρια τόνους ετησίως το 2028"
Η παραδοθείσα τιμή φυσικού αερίου στην Ινδία θα είναι κάτω από 6 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu) . Αυτό θα είναι περίπου 30% φθηνότερα από τις τρέχουσες μακροπρόθεσμες συμφωνίες της χώρας με το Κατάρ.
Η Tellurian προσφέρει μερίδιο στην εταιρεία Driftwood Holdings, η οποία απαρτίζεται από την ανάντη εταιρεία της Tellurian, τον αγωγό και τον επερχόμενο τερματικό σταθμό, ο οποίος θα μπορεί να εξάγει 27,6 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως.
Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν μια προκαταρκτική μη δεσμευτική συμφωνία το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, όταν o πρωθυπουργός Narendra Modi επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς τα δύο έθνη θέλουν να εμβαθύνουν τις ενεργειακές και εμπορικές τους σχέσεις.
Η Ινδία επιθυμεί να αυξήσει το μερίδιο του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μίγμα της σε 15% μέχρι το 2030 από το σημερινό 6,2% καθώς καταπολεμά τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης σε πολλές μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Νέο Δελχί.
Η χώρα της Νότιας Ασίας επεκτείνει το δίκτυο αγωγών της και κατασκευάζει νέους τερματικούς σταθμούς εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου για να ενθαρρύνει τη χρήση καθαρότερων καυσίμων.
Σε μια προσπάθεια να καταστήσει το φυσικό αέριο πιο προσιτό, ζήτησε από τον μεγαλύτερο προμηθευτή φυσικού αερίου του Κατάρ να αλλάξει την τιμολόγηση στα μακροπρόθεσμα συμβόλαια εφοδιασμού με φυσικό αέριο που σχετίζονται με το πετρέλαιο, καθώς οι τιμές του φυσικού  αερίου στην Ασία έχουν υποχωρήσει.



www.worldenenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης