Πετρέλαιο

Απώλειες 2,9% για το αργό και 4% για brent προκαλεί ο φόβος για τον κοροναϊό

Απώλειες 2,9%  για το αργό και 4% για brent προκαλεί ο φόβος για τον κοροναϊό

Στα χαμηλά της συνεδρίασης, το West Texas Intermediate υποχώρησε στα 49,92 δολάρια το βαρέλι


Το πετρέλαιο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό του σε περισσότερο από ένα χρόνο τη Δευτέρα 3/2/2020, καθώς η επιδημία κορωναϊού και ο δυνητικός αντίκτυπός της στη ζήτηση συνέχισαν να επηρεάζουν τις τιμές αργού πετρελαίου.
"Η αγορά πετρελαίου έχει υποστεί πολλές διαταραχές στην προσφορά τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν έχει γίνει αισθητό σοκ στη ζήτηση από την οικονομική κρίση του 2008", δήλωσε ο Michael Tran του RBC   τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι ο κορωναϊός "  έσπασε την αγορά πετρελαίου. "
Περί τις 23:03 το αμερικανικό West Texas Intermediate υποχωρούσε 2,97%, ή 1,5 δολάρια ανά βαρέλι, στα 50,03 δολάρια.
Νωρίτερα, το WTI υποχωρούσε περισσότερο από 3% στα 49,92 δολ., το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2019.
Το Brent υποχώρησε 4,08% ή 2,33 δολάρια στα 54,31 δολάρια στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Ιανουαρίου 2019.
"Το προφίλ προσφοράς / ζήτησης στο αργό πετρέλαιο ήταν ήδη εξαιρετικά εύθραυστο για το πρώτο εξάμηνο του 2020 πριν από την εμφάνιση του ιού", δήλωσε η Rebecca Babin, trader ενέργειας. "Το αργό θα παραμείνει πολύ αντιδραστικό σε όλους τους τίτλους που υποδεικνύουν ότι ο ιός θα έχει συνεχή επίπτωση στην παγκόσμια ζήτηση".
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως και ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου, οπότε η επιβράδυνση της ζήτησης θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο στις τιμές.
WTI και Brent διαπραγματεύονται σε αγορά   αρκούδων με μείωση τουλάχιστον 20% από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα καταγράφωνταε τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών.



www.worldenenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης