Ενέργεια

Γ.Αδαμιδης: Ημερίδα-φιάσκο για τη «δίκαιη» μετάβαση της δυτικής Μακεδονίας

Γ.Αδαμιδης: Ημερίδα-φιάσκο για τη «δίκαιη» μετάβαση της δυτικής Μακεδονίας

«Το Υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- και ελπίζουμε να το αποδεχτεί, να γίνει η Δυτική Μακεδονία Ειδική Οικονομική Ζώνη με φορολογικά κίνητρα» ανέφερε μεταξύ άλλων

«Φιάσκο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γ. Αδαμίδης την ημερίδα που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στη Δυτική Μακεδονία για τη «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» της πόλης, που διοργάνωσε η εν λόγω Περιφέρεια.

Αναλυτικά, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facekook ότι: «Οι εξαγγελίες Χατζηδάκη στην ημερίδα fiasco για την «δίκαιη» μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας αποδεικνύουν την ορθότητα της ομόφωνης απόφασης των δημάρχων και των εκπροσώπων των εργαζομένων να αποχωρήσουν αφού από τις 12 εξαγγελίες, οι 2 είναι υποχρέωση της ΔΕΗ προς την Τοπική Κοινωνία (Αποκατάσταση εδαφών και καταβολή του Τοπικού Πόρου), η τρίτη αφορά την περιβόητη εθελουσία των εργαζομένων, η τέταρτη την μεταφορά εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα.

Όλες οι άλλες είναι δράσεις που ήδη έχουν θεσμοθετηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Η μόνη νέα εξαγγελία που πρέπει να συζητηθεί πολύ για τη σκοπιμότητα της είναι η εγκατάσταση του γιγαντιαίου φωτοβολταϊκού Πάρκου που Θα καλύψει με «καθρεφτάκια» δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στην υποτιθέμενη αποκατάσταση των εδαφών των ορυχείων αλλά και αυτή γνωστή από το παρελθόν εξαγγελία ΓΑΠ

Την έκπληξη όμως μας την επιφύλαξε για το τέλος. Το Υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- και ελπίζουμε να το αποδεχτεί, να γίνει η Δυτική Μακεδονία Ειδική Οικονομική Ζώνη με φορολογικά κίνητρα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης