ElvalHalcor: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση του πενταετούς επενδυτικού σχεδίου στον τομέα έλασης αλουμινίου

ElvalHalcor: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση του πενταετούς επενδυτικού σχεδίου στον τομέα έλασης αλουμινίου
Η ElvalHalcor ξεκινάει την δεύτερη φάση επενδύσεων σε βιώσιμα προϊόντα αλουμινίου
Η «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.» ή «η Εταιρεία») σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και το άρθρο 2, παρ. 4 της υπ΄ αριθμ. 3/347/12.7.2005 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια των από 21ης Δεκεμβρίου 2017 και 14ης Φεβρουαρίου 2018 ανακοινώσεών της, αναφορικά με την εγκατάσταση τετραπλού θερμού ελάστρου (four-stand aluminium hot rolling finishing mill) στην παραγωγική εγκατάσταση έλασης αλουμινίου στα Οινόφυτα, ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι η Εταιρεία ξεκίνησε τη δεύτερη φάση του πενταετούς επενδυτικού σχεδίου στον Τομέα έλασης αλουμινίου.
Η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και οι παγκόσμιες στρατηγικές για την αντικατάσταση των υλικών προς τη χρήση περισσότερο βιώσιμων, ανακυκλώσιμων, ελαφρύτερων και ενεργειακά αποδοτικότερων υλικών σε σημαντικούς τομείς, όπως η συσκευασία και οι μεταφορές, ωθούν την ανάπτυξη της αγοράς των προϊόντων αλουμινίου.
Σε ανταπόκριση στην αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα αλουμινίου από τους πελάτες της, η Εταιρεία παρήγγειλε ένα ψυχρό έλαστρο έξι ραούλων (6-high cold rolling mill) έλασης αλουμινίου, ως το αρχικό στάδιο μιας ευρύτερης επένδυσης της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ που θα υλοποιηθεί στο βάθος των επόμενων δύο χρόνων για  παραγωγικό εξοπλισμό και υποδομή Έρευνας και Ανάπτυξης.

Η επένδυση θα επιτρέψει στη Εταιρεία να αξιοποιήσει έως 150 χιλιάδες τόνους επιπρόσθετης δυναμικότητας της θερμής έλασης στις εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα, η οποία θα υπερδιπλασιαστεί, μετά την εγκατάσταση του νέου τετραπλού θερμού ελάστρου (four-stand tandem aluminium hot rolling finishing mill) τον Απρίλιο του 2020.
Επιπροσθέτως, ενισχύεται η δέσμευση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. στην παροχή περισσότερο βιώσιμων παγκοσμίου κλάσης προϊόντων και λύσεων αλουμινίου, συνεισφέροντας περαιτέρω προς την κατεύθυνση για μια κυκλική οικονομία.
Η Εταιρεία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την επένδυση με συνδυασμό ταμειακών ροών, τραπεζικής χρηματοδότησης και χρηματοδότησης εμπορικών πιστώσεων.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης