Διεθνή

ΝΑΤΟ: Την άνοιξη η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας

ΝΑΤΟ: Την άνοιξη η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας
Η συμφωνία για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να επικυρωθεί από το κοινοβούλιο της χώρας στο προσεχές διάστημα
Το ΝΑΤΟ αναμένει ότι ήδη την άνοιξη του τρέχοντος έτους η Βόρεια Μακεδονία θα ενταχθεί στην Βορειοατλαντική συμμαχία, δήλωσε σήμερα η μόνιμη εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Κέι Μπέιλι Χάτσισον κατά την διάκρεια τηλεφωνικής ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.
Η συμφωνία για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να επικυρωθεί από το κοινοβούλιο της χώρας στο προσεχές διάστημα. Εκτός των άλλων, το κείμενο της συμφωνίας δεν έχει επικυρωθεί προς το παρόν από ένα μέλος του ΝΑΤΟ, την Ισπανία, η οποία πρόσφατα σχημάτισε κυβέρνηση.
«Νομίζω ότι προς το καλοκαίρι η σημαία της Βόρειας Μακεδονίας θα κυματίζει μαζί με τις 29 σημαίες, που υπάρχουν τώρα στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ... Θα χαρούμε πολύ την άνοιξη να χαιρετίσουμε την Βόρειο Μακεδονία στο τραπέζι μας» δήλωσε η Χάτσισον επισημαίνοντας ότι η χώρα αυτή έκανε τεράστιο έργο, εφαρμόζοντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τον εναρμονισμό των απαιτήσεων της συμμαχίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης