Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Συνέδριο για τη βιώσιμη ανάπτυξη συνδιοργανώνουν CSR HELLAS και ΣΕΒ

Συνέδριο για τη βιώσιμη ανάπτυξη συνδιοργανώνουν CSR HELLAS και ΣΕΒ
Το Συνέδριο, διαρθρώνεται σε τρεις θεματικές ενότητες, το πλαίσιο της «Ατζέντας 2030», η «Ατζέντα 2030» και η Επιχειρηματική Προσέγγιση και η «Ατζέντα 2030» και η Δύναμη της Συνεργασίας
Στο πλαίσιο της ανάδειξης της «Ατζέντας 2030» και των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), οι οποίοι υιοθετήθηκαν από τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, το CSR HELLAS (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) και το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη συνδιοργανώνουν στις 2 Μαρτίου 2017 συνέδριο με θέμα «Δέσμευση για Βιώσιμη Ανάπτυξη – 17 Παγκόσμιοι Στόχοι για ένα Καλύτερο Μέλλον» στο Συνεδριακό Κέντρο ΔΑΪΣ στην Αθήνα.
Το Συνέδριο αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση όλων και στην έναρξη ενός ευρύτερου διαλόγου μεταξύ επιχειρήσεων και ενδιαφερόμενων μερών (stakeholders) σχετικά με τους 17 Στόχους, στην αναζήτηση και παρουσίαση καλών πρακτικών που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις για την ενσωμάτωση των SDGs στις στρατηγικές τους, καθώς και στην ανάδειξη της συνεργασίας και του διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων ως βασική προϋπόθεση για την επίτευξη τους.
Το Συνέδριο, διαρθρώνεται σε τρεις θεματικές ενότητες (panels), όπου θα καλυφθούν θέματα, όπως:
1. Το πλαίσιο της «Ατζέντας 2030», όπου υψηλόβαθμα στελέχη-εκπρόσωποι διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών μαζί με εκπροσώπους της Κυβέρνησης και της επιχειρηματικής κοινότητας θα παρουσιάσουν το γενικότερο πλαίσιο που η «Ατζέντα 2030» δημιουργεί για το επιχειρηματικό περιβάλλον και το επιχειρείν σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.
Συγκεκριμένα, στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Ole Lund Hansen – Chief of Local Networks, UN Global Compact, Filippo Veglio – Managing Director, Social Capital, World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), Pedro Ortun – Principal Adviser, Task Force on CSR and Tourism, DG for Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Hans Daems – Chair of BoD, CSR Europe, Νίκος Τράντας – Προϊστάμενος, Γραφείο Συντονισμού, Θεσμικών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, Γιάννης Πανιάρας – Πρόεδρος, Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η κα. Ρένα Κουμάντου – Πρόεδρος, Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου.
2. Η «Ατζέντα 2030» και η Επιχειρηματική Προσέγγιση, όπου ανώτατα στελέχη, θα μοιραστούν την εμπειρία τους, μέσω παρουσίασης καλών πρακτικών και ιδεών σχετικά με την εφαρμογή ολοκληρωμένων μοντέλων υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, με στόχο τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ίδιων των επιχειρήσεων, αλλά και την ανταπόκρισή τους στις παγκόσμιες προκλήσεις που αναδεικνύουν οι SDGs.
Συγκεκριμένα, στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Αλέξανδρος Ν. Αγγελόπουλος – Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος ALDEMAR, Ηρώ Αθανασίου – Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Όμιλος Unilever, Ελλάδα & Κύπρος, Jean Bernou – CEO, McCain Continental Europe, Andrew Dunnett – Director, Vodafone Foundation, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος – Διευθύνων Σύμβουλος, ΤΙΤΑΝ, και Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Εκτελεστικός Πρόεδρος, Polyeco Group, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Πολυδεύκης Λουκόπουλος – Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Philips Lighting Hellas.
3. Η «Ατζέντα 2030» και η Δύναμη της Συνεργασίας, όπου εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων της κοινωνίας θα ανταλλάξουν απόψεις και θα αναφερθούν σε καλές πρακτικές συνεργατικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που είναι απαραίτητες για την επίτευξη των SDGs.
Συγκεκριμένα, στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Μαρία Αλεξίου – Πρόεδρος ΔΣ, CSR HELLAS & Global Compact Network Hellas, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης– Α’ Αντιπρόεδρος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Γιακουμάκης–Πρύτανης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Ζερβάκης – Διοικητικός Διευθυντής, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,  Αλεξάνδρα Μαρτίνου – Αντιπρόεδρος, Μαζί για το Παιδί (ένωση κοινωφελών σωματείων) και Δημήτρης Παπαστεργίου–Δήμαρχος, Δήμος Τρικκαίων, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Ευθύμιος O. Βιδάλης– τ. Πρόεδρος, Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Στο Συνέδριο αναμένεται ευρεία συμμετοχή μελών της επιχειρηματικής κοινότητας και εκπροσώπων  φορέων χάραξης πολιτικής σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, της Πολιτείας και της Κοινωνίας των Πολιτών.
Το Συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης