Ενέργεια

Στην Ολλανδία στα τέλη Φεβρουαρίου η Α.Σδούκου για την ηλεκτροκίνηση

Στην Ολλανδία στα τέλη Φεβρουαρίου η Α.Σδούκου για την ηλεκτροκίνηση
Οι επαφές εντάσσονται στο πλαίσιο της κινητοποίησης επενδυτικού ενδιαφέροντος για την νέα αγορά που ανοίγει στην Ελλάδα
Στην Ολλανδία, μία από τις πρωτοπόρες χώρες στην ηλεκτροκίνηση, μεταβαίνει στα τέλη Φεβρουαρίου η γενική γραμματέας Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου όπου θα έχει συναντήσεις με εταιρίες leader του κλάδου, όπως η Shell, η Leaseplan και η Allego.

Οι επαφές εντάσσονται στο πλαίσιο της κινητοποίησης επενδυτικού ενδιαφέροντος για την νέα αγορά που ανοίγει στην Ελλάδα, με φιλόδοξους στόχους για την αντικατάσταση του 1/3 του στόλου αυτοκινήτων της χώρας μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια με ηλεκτρικά, αλλά και της απόκτησης τεχνογνωσίας σχετικά με τα κίνητρα που υιοθέτησαν χώρες που βρίσκονται στην πρωτοπορία της αγοράς για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Αναζήτηση κινήτρων

Η κ. Σδούκου εξάλλου έχει πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα σειρά επαφών με αρμόδιους φορείς στο πλαίσιο της αναζήτησης των κατάλληλων κινήτρων που θα δώσουν μια δυναμική ώθηση στην αγορά της ηλεκτροκίνησης.

Μειωμένα διόδια, έκπτωση στα πλοία, ελεύθερη κυκλοφορία στον δακτύλιο των μεγάλων αστικών κέντρων και ελεύθερο πάρκινγκ στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης, μειωμένα ασφάλιστρα, επιδότηση επιτοκίου για δάνεια αγοράς ηλεκτρικού οχήματος, αλλά και επιδότηση αγοράς, είναι μερικά από τα κίνητρα που εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς και το υπουργείο Οικονομικών για τη χρηματοδότησή τους από πόρους του ΕΣΠΑ.

Ενδιαφέρον της Tesla

Τα κίνητρα αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέχρι τον Μάιο και να ενσωματωθούν στο θεσμικό πλαίσιο που καταρτίζεται αυτή την περίοδο από την αρμόδια Διακυβερνητική Επιτροπή.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο αναμένουν μεγάλες εταιρίες του κλάδου διεθνώς, μεταξύ των οποίων και η πρωτοπόρα αμερικανική Tesla, η οποία έχει μεταφέρει το ενδιαφέρον της για ανάπτυξη σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ενδιαφέρον για αντίστοιχες επενδύσεις έχουν εκφράσει επίσης η αμερικανική Blink, η Εngie, η ΑΒΒ, η Arclif Group, η BRS Greec,η EST RES, η Kion Architects Brainbox, η MC Chargers, αλλά και εταιρείες leasing.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης