Στροφή μεγάλων traders πετρελαίου σε έργα ΑΠΕ - Το παράδειγμα των Vitol και Trafigura

Στροφή μεγάλων traders πετρελαίου σε έργα ΑΠΕ - Το παράδειγμα των Vitol και Trafigura
Vitol και Trafigura έχουν ήδη βάλει χρήματα σε αιολικά πάρκα και γενικότερα έργα ΑΠΕ

Σε σημαντικές επενδύσεις προς την ενέργεια στρέφονται πλέον οι μεγαλύτεροι traders, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το reuters.
Πρόκειται για μια νέα τάση, δεδομένου ότι η ενεργειακή βιομηχανία στο σύνολό της αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή απειλή από τη μετάβαση σε ένα χαμηλότερο μέλλον άνθρακα αντιμετωπίζοντας αυξανόμενη πίεση από επενδυτές, κυβερνήσεις, ακτιβιστές και χρηματοδότες για να βρει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.
Παράλληλα, μεγάλες εταιρείες όπως η Vitol και η Trafigura έχουν ήδη βάλει χρήματα σε αιολικά πάρκα και γενικότερα έργα ΑΠΕ για το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. «Κανείς δεν έχει καταλάβει πώς να κερδίσει χρήματα ακόμα.Ήρθε η ώρα να ταραχτούν τα λιμνάζοντα νερά», είπε ο Jean-Francois Lambert της Lambert Commodities.
Αξίζει να αναφερθεί πως η γαλλική τράπεζα Natixis, για παράδειγμα, ήταν η πρώτη που εισήγαγε εσωτερικές οικονομικές κυρώσεις τον Σεπτέμβριο για συμφωνίες που δεν είναι φιλικές προς το περιβάλλον.
Με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να πιέζει μια πράσινη ατζέντα, άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες εξετάζουν επίσης παρόμοια σχέδια, ανέφεραν δύο τραπεζικές πηγές.

Περιορισμός εκπομπών

Η επιχείρηση εξόρυξης και εμπορίας Glencore έχει καλύψει την παραγωγή άνθρακα και μειώνει τη παραγωγή ντίζελ σε ορισμένα απομακρυσμένα ορυχεία χρησιμοποιώντας υδροηλεκτρικά και αιολικά.
«Η μετάβαση στην ενέργεια θα είναι πιο δύσκολη και πιο μακρύτερη από ό, τι πιστεύουν οι άνθρωποι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gunvor Torbjorn Tornqvist στο Reuters, καθώς η ζήτηση πετρελαίου αυξάνεται αν και το ποσοστό του στο ενεργειακό μείγμα πέφτει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης