Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Tesla: Αύξηση κεφαλαίου κατά 2 δισ. δολ.- Στα 767 δολ. η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

tags :
Tesla: Αύξηση κεφαλαίου κατά 2 δισ. δολ.- Στα 767 δολ. η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών
H πτώση των προηγούμενων ημερών αποδόθηκε στις εξαγγελίες πως θα καθυστερήσουν οι παραδόσεις των αυτοκινήτων, που είχαν προγραμματιστεί να παραδοθούν αρχές Φεβρουαρίου

Upd Στα 767 δολάρια ανά μετοχή όρισε η Tesla την τιμή διάθεσης για τις νέες μετοχές που πρόκειται να εκδώσει, με στόχο να συγκεντρώσει κεφάλαια άνω των 2 δισ. δολαρίων τα οποία θα διατεθούν για την "ενίσχυση του ισολογισμού της, καθώς και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.
Η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει συνολικά 2,65 εκατ. μετοχές, έναντι 767 δολαρίων ανά μετοχή, ήτοι με discount 4,6% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος του τίτλου την Τρίτη, οπότε και ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδια έκδοσης νέων μετοχών.

Nωρίτερα:

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2 δις. ευρώ προχώρησε η αυτοκινητοβιομηχανία της Tesla.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι στα σχέδιά της είναι η έκδοση μετοχών της τάξεως των δυο δις. δολ, διευκρινίζοντας πως τα έσοδα που θα προκύψουν, θα χρησιμοποιηθούν για την κεφαλαική ενίσχυση της εταιρείας.
Όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα αντληθέντα κεφάλαια θα συμβάλουν στη χρηματοδότηση των κεφαλαιακών δαπανών που ανέρχονται στα 3,5 δισ. δολάρια φέτος.
Μάλιστα, οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας μετά την ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με την έκδοση των νέων μετοχών, είχαν ως αποτέλεσμα να αναστρέψουν τις απώλειες που κατέγραφε στις προσυνεδριακές συναλλαγές και πλέον κινείται ελαφρώς ανοδικά.
Αξίζει τέλος να επισημανθεί πως η πτώση των προηγούμενων ημερών αποδόθηκε στις εξαγγελίες πως θα καθυστερήσουν οι παραδόσεις των αυτοκινήτων, που είχαν προγραμματιστεί να παραδοθούν αρχές Φεβρουαρίου.
Οι καθυστερήσεις αυτές βέβαια αποδίδονται στον οικονομικό αντίκτυπο της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού διεθνώς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης