Ενέργεια

Η Rosneft δεσμεύεται για «πράσινες» επενδύσεις 5 δισ. δολ. τα επόμενα 5 χρόνια

Η Rosneft δεσμεύεται για «πράσινες» επενδύσεις 5 δισ. δολ. τα επόμενα 5 χρόνια
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θέλει να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 8 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2022
Η μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου Rosneft δεσμεύτηκε να επενδύσει περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλικά προς το περιβάλλον έργα κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα 17/2/2020.
Τα σχέδια έγιναν γνωστά αφού η BP, ιδιοκτήτρια του 19,75% της Rosneft, δεσμεύθηκε να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050, θέτοντας έναν από τους πιο φιλόδοξους στόχους του πετρελαϊκού τομέα.
Η Rosneft ανακοίνωσε ότι οι επενδύσεις θα χρησιμοποιηθούν για έργα όπως ο περιορισμός των εκπομπών CO2 και η χρήση του συναφούς αερίου πετρελαίου, υποπροϊόν της παραγωγής πετρελαίου.
Οι "πράσινες" επενδύσεις της Rosneft τα τελευταία πέντε χρόνια ανήλθαν σε 240 δισ. ρούβλια (3,8 δισ. Δολάρια).
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θέλει να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 8 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2022.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Φυσικών Πόρων της χώρας, η Ρωσία είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός αερίων θερμοκηπίου παγκοσμίως μετά την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία.
Ο Πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η Ρωσία θα τηρήσει τους στόχους της στο πλαίσιο των παγκόσμιων προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης