Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Οριστικά στις 5-6 Μαρτίου οι συναντήσεις των μελών του ΟΠΕΚ - Απεστάλησαν οι προσκλήσεις

Οριστικά στις 5-6 Μαρτίου οι συναντήσεις των μελών του ΟΠΕΚ - Απεστάλησαν οι προσκλήσεις
Ο συνασπισμός των 23 εθνών, γνωστός ως OPEC +, είχε ήδη προγραμματίσει τη διάσκεψη για τις αρχές Μαρτίου

Απεστάλησαν από τον ΟΠΕΚ οι προσκλήσεις για τις συναντήσεις μεταξύ των μελών του Οργανισμού στις 5-6 Μαρτίου, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Bloomberg.
Ειδικότερα, ο συνασπισμός των 23 εθνών, γνωστός ως OPEC +, είχε ήδη προγραμματίσει τη διάσκεψη για τις αρχές Μαρτίου, όταν συγκεντρώθηκε για τελευταία φορά τον Δεκέμβριο.
Η Ρωσία - ο σημαντικότερος σύμμαχος της ευρύτερης συμμαχίας - αντιστάθηκε στην πρωτοβουλία, λέγοντας ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος του κορωναιού. Οι προσκλήσεις που διανεμήθηκαν αυτήν την εβδομάδα επιβεβαιώνουν ότι η συγκέντρωση θα διεξαχθεί στις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες.
Μάλιστα, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο OPEC + συγκάλεσε επειγόντως σύνοδο τεχνικών εμπειρογνωμόνων στη Βιέννη, προτείνοντας στους παραγωγούς να εμβαθύνουν τις τρέχουσες περικοπές κατά 600.000 βαρέλια ημερησίως.
Ωστόσο, η πρόταση για περικοπή δεν έχει ακόμη λάβει υποστήριξη από τη Ρωσία, η οποία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου πιο εύκολα από τους παραγωγούς του Περσικού Κόλπου.
Οι έμποροι πετρελαίου θα πρέπει τώρα να περιμένουν μέχρι τις αρχές Μαρτίου για να δουν αν η συμμαχία κυλήσει με νέα μέτρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης