Πετρέλαιο

Novak: Δεν θα είχε νόημα κάποια συνάντηση νωρίτερα από την προγραμματισμένη - Αβέβαιη η κατάσταση στην αγορά

Novak: Δεν θα είχε νόημα κάποια συνάντηση νωρίτερα από την προγραμματισμένη - Αβέβαιη η κατάσταση στην αγορά
Ο Οργανισμός είχε εξετάσει την επόμενη συνάντησή τους τον Φεβρουάριο

Κανένα νόημα δεν θα είχε μια συνάντηση νωρίτερα από την προγραμματισμένη (5-6 Μαρτίου) ανάμεσα στα μέλη του ΟΠΕΚ για την παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak.
Όπως αναμεταδίδει το reuters, ο Οργανισμός είχε εξετάσει την επόμενη συνάντησή τους τον Φεβρουάριο από τις 6 Μαρτίου μετά από την επιδείνωση της ζήτησης πετρελαίου από τον κοροναιό στην Κίνα.
Ο Novak, ο οποίος μίλησε με τον Σαουδάραβα ομόλογό του για τις αγορές πετρελαίου, δήλωσε ότι η Μόσχα εξακολουθεί να μιλάει σε άλλες χώρες για την κατάσταση στην αγορά πετρελαίου.
«Αν μιλάμε για το χρονοδιάγραμμα της συνάντησης, υπάρχει τώρα μια κοινή αντίληψη ότι δεν είναι πλέον σκόπιμο να το προωθήσουμε σε μια νωρίτερη ημερομηνία» τόνισε ο υπουργός στους δημοσιογράφους.
«Οι συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί κατά τη γνώμη μου, πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός αυτών των ημερομηνιών. Δεν υπάρχει τίποτα εξαιρετικό για να αλλάξει η ημερομηνία» συμπλήρωσε.
Ο ΟΠΕΚ προσπαθεί να πείσει τη Ρωσία να συμμετάσχει σε βαθύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου. Η Μόσχα έχει δηλώσει ότι θα αποκαλύψει τη στάση της τις επόμενες ημέρες.
Ο Novak δήλωσε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να συζητά τη θέση της και δεν είπε εάν η Μόσχα θα υποστηρίξει βαθύτερες περικοπές.
«Δεν πρόκειται να κάνουμε την ανακοίνωση ακόμα, έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες. Θα δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση, η οποία είναι αβέβαιη και αλλάζει διαρκώς».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης