Πετρέλαιο

Aύξηση επενδύσεων για την πετρελαϊκή βιομηχανία της Νορβηγίας φέτος

Aύξηση επενδύσεων για την πετρελαϊκή βιομηχανία της Νορβηγίας φέτος
Μείωση προβλέπεται για το 2021
Οι νορβηγικές επενδύσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ο βασικός οικονομικός παράγοντας της χώρας, θα αυξηθούν φέτος περισσότερο από ό, τι αναμενόταν, αλλά θα μειωθούν το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Νορβηγίας (SSB).

Οι προβλέψεις, που βασίζονται σε στοιχεία των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στη Νορβηγία, έδειξαν επενδύσεις ύψους 185,4 δισ. Νορβηγικών κορώνων (19,9 δισ. Δολάρια), έναντι προβλέψεων το Νοέμβριο ύψους 182,6 δισ. Κορώνων.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες αναμέναται να προχωρήσουν σε επενδύσεις ύψους 152 δισεκατομμυρίων κορωνών το 2021, σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις. Το ποσοστό θα μπορούσε να αυξηθεί τα επόμενα τρίμηνα καθώς οι εταιρείες προσθέτουν περισσότερα έργα, ανέφερε η SSB.

Στα έργα που αναμένεται να εγκριθούν φέτος περιλαμβάνονται τα έργα αναδιάρθρωσης του Hodin Equinor Breidablikk και Aker BP's Hod, πρόσθεσε η SSB.
Οι προηγούμενες προβλέψεις για το 2020 δεν περιλάμβαναν το έργο ανασυγκρότησης του πεδίου Balder στην περιοχή Vaar Energi, το οποίο υποβλήθηκε στις νορβηγικές αρχές τον Δεκέμβριο.

Τα στοιχεία παρακολουθούνται στενά από την κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας, η οποία αύξησε τα επιτόκια τέσσερις φορές από τον Σεπτέμβριο του 2018, καθώς οι επενδύσεις πετρελαίου ανέκαμψαν από την πτώση του 2015-2017, αλλά έκτοτε έθεσαν σε κίνδυνο τη νομισματική πολιτική.
Οι επενδύσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου ανήλθαν σε 177,5 δισ. ευρώ πέρυσι, 17% υψηλότερες από ό, τι το 2018, ανέφερε η SSB.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης