Πετρέλαιο

Πτώση πάνω από 3% για το πετρέλαιο - Στα 56 δολ. κινείται το brent, στα 51 δολ. το αργό

Πτώση  πάνω από 3% για το πετρέλαιο - Στα 56 δολ. κινείται το brent, στα 51 δολ. το αργό
Εντείνονται οι ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση
Μεγάλη πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα 24/2/2020 το πετρέλαιο, καθώς η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού εκτός της Κίνας προκάλεσε νέες ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση.
Περί τις 22:20 ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent υποχωρούσε 3,28% στα 56,58 δολ. το βαρέλι ενώ το αργό σημείωνε πτώση 3,30 % στα 51,62 δολ. ανά βαρέλι περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης που έφθασαν ΄'εως και πάνω από 5%.
«Η καταστροφή στη ζήτηση πετρελαίου είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ενδέχεται συνεχιστούν», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της OANDA, Edward Moya, διευκρινίζοντας ότι «ο κορωνοϊός γίνεται μία παγκόσμια απειλή και δεν περιορίζεται μόνο στην Κίνα».
«Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν ευάλωστες, καθώς οι επενδυτές στην αγορά ενέργειας δεν είχαν υπολογίσει το ενδεχόμενο ο κορωνοϊός να εξελιχθεί σε πανδημία. Μέχρι να δούμε βελτίωση της κατάστασης σε Ιράν, Ιταλία, Νότια Κορέα και Ιαπωνία, οι αγορές θα παραμείνουν ανήσυχες» υπογράμμισε οMoya .
Ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes, τόνισε ότι «δεν πρέπει να υποτιμούμε τις οικονομικές αναταραχές, καθώς μία ραγδαία εξάπλωση θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική πτώση της επιχειρηματικής δραστηριότητας παγκοσμίως, σε βαθμό μάλιστα που ο κόσμος δεν έχει έχει δει ποτέ ο κόσμος».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης