Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Abdulaziz bin Salman: Εργαζόμαστε για την καλύτερη δυνατή λύση στην εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου

Abdulaziz bin Salman: Εργαζόμαστε για την καλύτερη δυνατή λύση στην εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου
Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα συναντηθούν στη Βιέννη στις 5-6 Μαρτίου

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζεται ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, προκειμένου να εξισορροπήσουν τις παγκόσμιες αγορές αργού πετρελαίου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Abdulaziz bin Salman.
«Έχουμε επικοινωνία μεταξύ μας, χρησιμοποιώντας κάθε ευκαιρία για να μιλήσουμε. Δεν έχουμε εξαντλήσει τις ιδέες μας και μέσω των τηλεφωνικών συνδιασκέψεων, μπορούμε να επικοινωνήσουμε με την τεχνολογία να κρίνεται άκρως χρήσιμη» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο συνέδριο της ICCUS στη Σαουδική πρωτεύουσα του Ριάντ.
Όπως αναμεταδίδει το CNBC, τα συγκεκριμένα σχόλια γίνονται εν μέσω εικασιών περί έντασης μεταξύ των μελών του OPEC+, για το αν θα μειωθεί περαιτέρω η παραγωγή πετρελαίου. Οι τιμές εξακολουθούν να σταθμίζονται από την άφθονη προσφορά και τη μείωση της ζήτησης λόγω του αρνητικού αντίκτυπου που έχει στην παγκόσμια οικονομία ο κοροναϊός.
Όπως είναι γνωστό, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα συναντηθούν στη Βιέννη στις 5-6 Μαρτίου, αλλά υπάρχει αβεβαιότητα για το αν ολόκληρη η ομάδα θα συμφωνήσει να μειώσει περαιτέρω τη συλλογική παραγωγή πετρελαίου. Και αυτό γιατί η Ρωσία παρουσιάζεται αναποφάσιστη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης