Ενέργεια

Υπό την απειλή του λουκέτου η Eskom λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης - Μεγάλη «πληγή» ο σταθμός Kendal

Υπό την απειλή του λουκέτου η Eskom λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης - Μεγάλη «πληγή» ο σταθμός Kendal
Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί σοβαρό ζήτημα στη Νότιο Αφρική

Μεγάλο αγώνα για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που απορρέει από την Eskom Holdings SOC Ltd, τον μεγαλύτερο ρυπαντή της Νότιας Αφρικής, όπως αναμεταδίδει το Bloomberg.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί σοβαρό ζήτημα στη Νότιο Αφρική. Κατοικημένες περιοχές οι οποίες βρίσκονται κοντά στους 15 σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα της εταιρείας Eskom, έχουν επίπεδα ρύπανσης που ανταγωνίζονται τις πιο μολυσμένες πόλεις στον πλανήτη.
Παράλληλα, περιβαλλοντικοί ακτιβιστές μηνύουν την κυβέρνηση για παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος σε καθαρό αέρα λόγω εκπομπών από την εταιρεία Eskom και την εταιρεία χημικών Sasol Ltd.
Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, το υπουργείο της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να κλείσουν δύο από τις έξι μονάδες παραγωγής του εργοστασίου. Η απεργία του 2018 είχε ως αποτέλεσμα την βλάβη του εξοπλισμού του εργοστασίου που χρησιμοποιείτο κατά της ρύπανσης.

Το σχέδιο της Eskom

Η Eskom "έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να διασφαλίσει ότι ο σταθμός  Kendal θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα όσο το δυνατόν συντομότερα και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την επισκευή του εξοπλισμού.
Ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι πως το εργοστάσιο δεν μπορεί να τεθεί εκτός λειτουργίας στο σύνολό του, επειδή χρησιμεύει στην προμήθεια της Νότιας Αφρικής με επαρκή ηλεκτρική ισχύ.
Ο Σταθμός Kendal έχει σχεδιαστεί για να παράγει περίπου 4.000 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι μονάδες 1 και 2 συμμορφώνονται με το όριο, ενώ η μονάδα 5 έχει ληφθεί εκτός σύνδεσης για επισκευές. Οι μονάδες 3, 4 και 6 είναι πάνω από το όριο και οι επόμενες προγραμματισμένες επισκευές θα είναι στη μονάδα 6 κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, δήλωσε η εταιρεία.
Τέλος, η αρχική εκτίμηση ενός εμπειρογνώμονα διαπίστωσε ότι ο συνολικός ετήσιος αριθμός θανάτων λόγω των εκπομπών του Kendal για την περίοδο 2018 ήταν περίπου 100 και περίπου 90 θάνατοι για την περίοδο 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης