Τελευταία Νέα

Οι προσδοκίες της Iberdrola το 2020 – Τη μερίδα του λέοντος οι επενδύσεις στις ΑΠΕ

Οι προσδοκίες της Iberdrola το 2020 – Τη μερίδα του λέοντος οι επενδύσεις στις ΑΠΕ
Η συνολική επένδυση των 8,1 δισ. ευρώ κυριάρχησε με το 44% στα δίκτυα και το 41% ​​στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Δραστική αύξηση του κέρδους της αναμένει φέτος η Iberdrola SA, σύμφωνα με στοιχεία που αναμεταδίδει το Bloomberg.
Ειδικότερα, η αναμενόμενη άνοδος αποδίδεται στις επενδύσεις στις ΑΠΕ αλλά και στην αύξηση των περιουσιακών της στοιχείων.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 8,1% σε ρεκόρ 10,1 δισ. ευρώ το 2019 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, πλησιάζοντας κατά μέσο όρο τα 10,01 δισ. ευρώ από 19 αναλυτές που ερωτήθηκαν από το Bloomberg.
Μάλιστα, οι επενδύσεις θα ανέλθουν σε περισσότερα από 10 δις. ευρώ το τρέχον έτος για πρώτη φορά στα πεπραγμένα της, καθώς προτίθεται να αναπτύξει τις επιχειρήσεις δικτύων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.Στο πλαίσιο των σχεδίων που επικεντρώνονται στα δίκτυα και την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, στις αρχές του μήνα η Iberdrola κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση του 8% του μεριδίου της από τη Siemens Gamesa Renewable Energy SA στη Siemens AG, αξίας 1,1 δις. ευρώ.
Επιπλέον, τον επίλογο του περασμένου έτους, η εταιρεία έφθασε νωρίτερα σε ένα στόχο πώλησης περιουσιακών στοιχείων 3,5 δισ. ευρώ, η οποία είχε οριστεί για το τέλος του έτους 2022.
Τα κέρδη επωφελήθηκαν από την αυξημένη παραγωγή αιολικής ενέργειας και τα χρήσιμα περιθώρια στη λιανική.
Παράλληλα, ενώ ο κοροναϊός δεν έχει επηρεάσει την καθημερινή επιχειρηματική δραστηριότητα της Iberdrola, κυρίως επειδή δεν έχει καμία δραστηριότητα στην Άπω Ανατολή, η εταιρεία βρίσκεται σε επαφή με τους προμηθευτές για να αξιολογήσει πιθανή μακροπρόθεσμη επίπτωση.

Για επίλογο, παρατίθενται επιγραμματικά οι στόχοι και οι «κατακτήσεις» της Iberdrola:

To κέρδος αυξήθηκε κατά 13% στα 3,4 δισ. ευρώ

Η Iberdrola δήλωσε ότι θα προτείνει μέρισμα ύψους 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Η συνολική επένδυση των 8,1 δισ. ευρώ κυριάρχησε με το 44% στα δίκτυα και το 41% ​​στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η παραγωγή αιολικής ενέργειας στην ξηρά αυξήθηκε κατά 2,4% από το 2018, ενώ η υπεράκτια παραγωγή προχώρησε κατά περισσότερο από 34%.

Η παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο σε μια δεκαετία

Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τον άνθρακα κατέρρευσε σχεδόν κατά 79% από έτος σε έτος, καθώς οι πολιτικές εξόδου από τα ορυκτά καύσιμα έχουν ήδη επιστρατευτεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης