Ξεπέρασε τα υδροηλεκτρικά η αιολική ενέργεια στις ΗΠΑ το 2019 - Το νέο ρεκόρ μετά το 2012

Ξεπέρασε τα υδροηλεκτρικά η αιολική ενέργεια στις ΗΠΑ το 2019 - Το νέο ρεκόρ μετά το 2012
Μέχρι το τέλος του 2019, οι ΗΠΑ είχαν 103 GW αιολικής χωρητικότητας, εκ των οποίων το 77% εγκαταστάθηκε την τελευταία δεκαετία

Ξεπέρασε τα υδροηλεκτρικά η αιολική ενέργεια στις ΗΠΑ το περασμένο έτος, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ.
Ειδικότερα, η αμερικανική ετήσια παραγωγή αιολικής ενέργειας το 2019 υπερέβη την υδροηλεκτρική παραγωγή για πρώτη φορά για να γίνει η κορυφαία ανανεώσιμη πηγή ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα.
Μάλιστα, η ετήσια παραγωγή αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ ανήλθε σε 300 εκατ. MWh το 2019, υπερβαίνοντας την υδροηλεκτρική παραγωγή κατά 26 εκατ. MWh.
«Η παραγωγή ανέμου αυξήθηκε σταθερά κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, εν μέρει επειδή επεκτάθηκε η πίστωση φόρου παραγωγής (PTC), η οποία οδήγησε σε προσθήκες εγκατεστημένης ισχύος» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, το PTC αποτελεί κίνητρο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Η.Π.Α. που παρέχει οικονομική υποστήριξη για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων ανανεώσιμης ενέργειας για εταιρείες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από τα αιολικά, την γεωθερμία και τη βιοενέργεια.
Στις ΗΠΑ, οι προσθήκες αιολικής δυναμικότητας ανήλθαν συνολικά σε 10 GW το 2019, με 3,8 GW εγκατεστημένο το τέταρτο τρίμηνο, καθιστώντας το 2019 το δεύτερο μεγαλύτερο έτος για προσθήκες αιολικής ενέργειας στη χώρα μετά το 2012. Μέχρι το τέλος του 2019, οι ΗΠΑ είχαν 103 GW αιολικής χωρητικότητας, εκ των οποίων το 77% εγκαταστάθηκε την τελευταία δεκαετία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης