Δελτία Τύπου

Σπυράκη: Καταλυτική στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ελλάδα

Σπυράκη: Καταλυτική στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ελλάδα
Η υπερψήφιση της τροπολογίας 149 δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να χρηματοδοτηθεί για να αντικαταστήσει ρυπογόνες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.
Ένα πολύ σημαντικό βήμα έγινε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε η Ελλάδα να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Οδηγίας για την Εμπορία Εναερίων Ρύπων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.
Η υπερψήφιση της τροπολογίας 149 που κατέθεσαν 41 ευρωβουλευτές, εκ των οποίων 27 από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να χρηματοδοτηθεί για να αντικαταστήσει ρυπογόνες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.
Την τροπολογία, που υπερψηφίστηκε με 374 έναντι 299 ψήφων, υποστήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες.
Η τροπολογία φέρει τις υπογραφές όλων των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, δηλαδή του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη και των ευρωβουλευτών Μαρίας Σπυράκη, Ελίζας Βοζεμπεργκ - Βρυωνίδη, Γιώργου Κύρτσου και Θοδωρή Ζαγοράκη, αλλά και άλλων 22 βουλευτών του ΕΛΚ, που συνελέγησαν με πρωτοβουλία της ίδιας, όπως αναφέρει στην δήλωσή της η κ. Σπυράκη, με την ιδιότητά της ως αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας και Ενέργειας.
Την ίδια τροπολογία έχουν συνυπογράψει και οι Έλληνες ευρωβουλευτές, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Χρυσόγονος, Εύα Καϊλή, Νίκος Ανδρουλάκης, Μιλτιάδης Κύρκος, Γιώργος Γραμματικάκης, Σοφία Σακοράφα, Νίκος Χουντής και οι Κύπριοι ευρωβουλευτές Λευτέρης Χριστοφόρου, Ελένη Θεοχάρους, Δημήτρης Παπαδάκης, Νεοκλής Συλικιώτης και Κώστας Μαυρίδης.
Στην επεξήγηση ψήφου που ακολούθησε την ψηφοφορία, η κ. Σπυράκη ευχαρίστησε τους συναδέλφους της για την αλληλεγγύη που επέδειξαν και υπογράμμισε τη χρησιμότητα της χρηματοδότησης της Ελλάδας από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού, ώστε να προχωρήσει η σταδιακή απεξάρτηση της Ελλάδας από το λιγνίτη και να συμμετάσχει η χώρα μας στην επίτευξη των στόχων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Ολόκληρη η τοποθέτηση της κυρία Σπυράκη έχει ως εξής:
«Σας ευχαριστώ κ. Πρόεδρε.
Στο πρόσωπό σας όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω σήμερα το σώμα για την υιοθέτηση της τροπολογίας 149 που δίνει στην πατρίδα μου, την Ελλάδα, τη δυνατότητα να επωφεληθεί από τη χρηματοδότηση του Ταμείου Εκσυγχρονισμού στο πλαίσιο της αναθεώρησης της οδηγίας για το σύστημα εμπορίας εναερίων  ρύπων.
Ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 27 συναδέλφους μου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που μαζί μου και χωρίς αυτούς, δεν θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε τις 38 υπογραφές για να γίνει σήμερα η τροπολογία απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μέσα από την τροπολογία 149, η Ελλάδα μπορεί να συμμετάσχει στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού και έτσι διορθώνεται η στρέβλωση.
Ενθαρρύνεται στην πράξη η σταδιακή απεξάρτηση από το λιγνίτη και έτσι μπορούμε με περισσότερη άνεση να συμμετάσχουμε στην επίτευξη των στόχων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Κυρίως όμως κ. Πρόεδρε, έχουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη των συναδέλφων μας εδώ  ως απάντηση στον ευρωσκεπτικισμό και τον λαϊκισμό  που δεν αναγνωρίζουν ότι είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να εξασφαλίσουμε την πρόοδο, την ποιότητα της ζωής μας, την ασφάλεια των πολιτών αλλά και τις θέσεις εργασίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης