Πετρέλαιο

«Βουτιά» των τιμών πετρελαίου λόγω κορωνοϊού - Στα 45,55 δολ. ανά βαρέλι το αργό

«Βουτιά» των τιμών πετρελαίου λόγω κορωνοϊού - Στα 45,55 δολ. ανά βαρέλι το αργό
Οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στη Βιέννη την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της συμφωνίας

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκατεσσάρων μηνών παραμένουν οι τιμές πετρελαίου, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19.
Ειδικότερα, η έξαρση του κορωναϊού έχει εντείνει τις ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, με αποτέλεσμα το brent να υποχωρεί κατά 3,03% στα 50,16 δολ/βαρέλι και το αργό να σημειώνει πτώση της τάξεως του 3,27% στα 45,55 δολ/βαρέλι.
Χαρακτηριστικές είναι οι τοποθετήσεις ενός εκ των αναλυτών της αγοράς, Jeffrey Halley, ο οποίος σημειώνει πως: «Θεωρούμε ότι η μείωση της παραγωγής κατά τουλάχιστον 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως το δεύτερο τρίμηνο είναι απαραίτητη προκειμένου να μετριαστεί η αύξηση των αποθεμάτων, και ομολογούμε ότι υποτιμήσαμε την καταστροφή της ζήτησης τις τελευταίες εβδομάδες».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, o οποίος τόνισε ότι: «Πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι «όπως βλέπετε, έχουν εμφανιστεί ήδη κρούσματα στην Ευρώπη, και σίγουρα αυτές οι προβλέψεις θα επηρεαστούν».
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, και οι οποίες έχουν μειώσει την παραγωγή τους κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως προκειμένου να ισορροπήσουν την αγορά ενέργειας, αναμένεται να συναντηθούν στη Βιέννη την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της συμφωνίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης