Στα 15 GW η εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ της Acciona την προσεχή 5ετία

Στα 15 GW η εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ της Acciona την προσεχή 5ετία
Στην Ισπανία η μερίδα του λέοντος των ΑΠΕ

Στα τέλη του 2019, η Acciona είχε ένα χαρτοφυλάκιο εγκαταστάσεων «πράσινης» παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με συνολική ισχύ 10,117 MW, εκ των οποίων το 56% στην Ισπανία και το 44% στις διεθνείς αγορές. Μάλιστα, παρουσίασε ένα πιθανό χαρτοφυλάκιο νέων έργων άνω των 13.000 MW.

Με αυτή την επένδυση στην αιολική και ηλιακή ενέργεια, η Acciona θα προχωρήσει από τα 10,1 GW που είναι επί του παρόντος εγκατεστημένα στα 15 GW τα επόμενα πέντε χρόνια, με ρυθμό 1 GW καθαρά ανά έτος.

Στο τέλος του 2019, η εταιρεία είχε 13 GW ανανεώσιμης ενέργειας, 835 MW υπό κατασκευή και επιπλέον συνεισέφερε 99 εκατ. ευρώ για να προσυπογράψει την αύξηση κατά 10% του κεφαλαίου του κατασκευαστή ανεμογεννητριών Nordex.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Acciona, José Manuel Entrecanales, έχει τοποθετήσει την κύρια στρατηγική εστίαση της εταιρείας στις υποδομές που ανταποκρίνονται στους στόχους της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής και της αειφορίας.

«Πρέπει να επενδύσετε πολλά στην ισπανική αγορά ενέργειας. Το προσεχές Σχέδιο Ενέργειας και Κλιματικής Πολιτικής θα δημιουργήσει  τις κατάλληλες ευκαιρίες».

Παράλληλα, επισήμανε πως η φερόμενη εγκατάσταση νέας ενεργειακής δυναμικότητας της εταιρείας στην Ισπανία θα εξαρτηθεί από την πρόσβαση που θα έχει υβριδικά συστήματα πριν από τη νέα ρύθμιση, τους διαγωνισμούς ή τις δημοπρασίες τεχνολογιών στις οποίες θα προχωρήσουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης