Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Γιατί ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου - Στα 51 δολ/βαρέλι το Brent (+4,4%) και στα 46 δολ/βαρέλι το αργό (+4,58%)

Γιατί ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου - Στα 51 δολ/βαρέλι το Brent (+4,4%) και στα 46 δολ/βαρέλι το αργό (+4,58%)
Στη συνάντηση του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας τα βλέμματα

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα Δευτέρα 2/3/2020, ανακτώντας το χαμένο έδαφος από την πτώση σε πολυετή χαμηλά, καθώς οι ελπίδες για μεγαλύτερη περικοπή της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και τα κίνητρα από τις κεντρικές τράπεζες αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στη ζήτησης από την επιδημία του κορωνοϊού.

Περί τις 20:27 ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent σημείωνε άνοδο 4,49%, ή $ 2,23 στα 51,90 δολάρια ανά βαρέλι. Το αμερικανικό West Texas Intermediate ενισχυόταν κατά 2,05 δολ. ή 4,58% στα 46,81 δολάρια το βαρέλι.

Ήταν η πρώτη άνοδος και για τους δύο τύπους πετρελαίου μετά από έξι συνεδρίες ζημιών που προκλήθηκαν από τις ανησυχίες για τον κορωνοϊό.

Νωρίτερα:

Σημαντική άνοδο καταγράφουν σήμερα (2/3) οι τιμές του πετρελαίου μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από τη συνάντηση του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας κατά τις επόμενες ημέρες.
Ειδικότερα, το Brent καταγράφει «άλμα» της τάξεως του +1% στα 49 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό ενισχύεται κατά +1,5% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 45,40 δολ. ανά βαρέλι.

Συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη (5/3) οι χώρες του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στη Βιέννη προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον της συμφωνίας για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου.
Την Παρασκευή (6/3) ο ΟΠΕΚ αναμένεται να έχει συνάντηση με τις χώρες εκτός Οργανισμού που συμμετέχουν στη συμφωνία, επικεφαλής των οποίων είναι η Ρωσία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή δήλωση του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί για τη στήριξη της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου έδωσε σημαντική ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού».  

Εκτιμήσεις της αγοράς

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που υπάρχουν στην αγορά, η αυξητική τάση μπορεί να περιοριστεί στο 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αλλά κατά άλλους το νούμερο αυτό μπορεί να είναι ακόμη μικρότερο και να φτάσει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες.
Σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχουν ανησυχίες ότι οι τιμές μπορεί να πέσουν στα 30 δολ/βαρέλι

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης