Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Πρόταση για μικρότερη περικοπή της παραγωγής πετρελαίου αξιολογεί η Ρωσία

Πρόταση για μικρότερη περικοπή της παραγωγής πετρελαίου αξιολογεί η Ρωσία
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Μια μικρότερη πρόταση για περικοπή της παραγωγής πετρελαίου από αυτήν που έκανε ΟΠΕΚ, αξιολογεί η Ρωσία σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός ενέργειας της χώρας, Alexander Novak.

Όπως αναμεταδίδει το reuters, o υπουργός δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει λάβει πρόταση για βαθύτερες περικοπές. Ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του, γνωστοί ως OPEC+ θα συναντηθούν στη Βιέννη στις 5-6 Μαρτίου για να συζητήσουν πρόσθετα βήματα για την υποστήριξη αγορών που πλήττονται από τη μικρή ζήτηση και τον φόβο λόγω της πανδημίας του coronavirus.

Μάλιστα, ο OPEC + συνέστησε στον Οργανισμό να εμβαθύνει τις περικοπές παραγωγής κατά 600.000 bpd, επιπλέον των υφιστάμενων περικοπών των 1,7 εκατομμυρίων bpd που λήγει μέχρι το τέλος Μαρτίου.

«Εξετάζουμε τη σύσταση της (κοινής) τεχνικής επιτροπής. Δεν έχουμε πάντως μέχρι στιγμής λάβει πρόταση για την εμβάθυνση των περικοπών κατά 1 εκατ. Bpd. Η επιτροπή συνεδριάζει ξανά στις 3 Μαρτίου» απάντησε ο Novak στους δημοσιογράφους.

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι την περασμένη εβδομάδα, η χαμηλότερη από τον Ιούλιο του 2017, η Σαουδική Αραβία και ορισμένα άλλα μέλη του ΟΠΕΚ πρότειναν να εμβαθύνουν τις περικοπές κατά  συν ένα 1 εκατομμύριο bpd για να αντιμετωπίσουν τους φόβους της ζήτησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης