Διεθνή

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των G7 για τον κορωνοϊό - Δεν θα απευθύνουν άμεση έκκληση στις κεντρικές τράπεζες για μείωση επιτοκίων

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των G7 για τον κορωνοϊό - Δεν θα απευθύνουν άμεση έκκληση στις κεντρικές τράπεζες για μείωση επιτοκίων
Τα κράτη της G7 θα δεσμεύονται να συνεργαστούν έτσι ώστε να μετριάσουν τη ζημιά στις οικονομίες τους
Μέτρα για τον περιορισμό του αντίκτυπου του κορωνοϊού στην οικονομία, θα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της G7, στη σημερινή τους τηλεδιάσκεψη, ωστόσο δεν αναμένεται να απευθύνουν άμεσες εκκλήσεις για δημοσιονομική η νομισματική στήριξη.
Σύμφωνα με το Reuters, στο προσχέδιο της κοινής ανακοίνωσης τους οι ΥΠΟΙΚ της G7 θα περιγράφουν το πώς και με ποια μέτρα μπορεί να μειωθεί ο αντίκτυπος της επιδημίας στην παγκόσμια οικονομία αλλά θα αποφεύγουν να απευθύνουν άμεσες εκκλήσεις προς τις κεντρικές τράπεζες για συντονισμένη μείωση των επιτοκίων ή προς τις κυβερνήσεις για περαιτέρω δαπάνες.
Τα κράτη της G7 θα δεσμεύονται να συνεργαστούν έτσι ώστε να μετριάσουν τη ζημιά στις οικονομίες τους.
Πρόκειται πάντως για κινήσεις, που σύμφωνα με το Reuters, απογοήτευσαν τις αγορές που περίμεναν την υιοθέτηση πιο δραστικών μέτρων.
H κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, μείωσε τα επιτόκια σε νέα ιστορικά χαμηλά, λόγω κορωνοϊού, ανοίγοντας τον χορό των παρεμβάσεων από τις κεντρικές τράπεζες.
Η κεντρική τράπεζα μείωσε το βασικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,5%.
«Η παγκόσμια έξαρση του κορωνοϊού αναμένεται να καθυστερήσει την πρόοδο της Αυστραλίας ως προς την πλήρη απασχόληση και τον στόχο για τον πληθωρισμό.
Το Συμβούλιο είναι διατεθειμένο να διευκολύνει τη νομισματική πολιτική περαιτέρω για να στηρίξει την οικονομία», ανέφερε σε δήλωσή του o κεντρικός τραπεζίτης Philip Lowe.

www.wordenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης