Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Novatek: Κανονικά η εκφόρτωση LNG από το Yamal στην Ασία - Aποκαθίστανται οι αποστολές

Novatek: Κανονικά η εκφόρτωση LNG από το Yamal στην Ασία - Aποκαθίστανται οι αποστολές
Αποκαθίστανται οι αποστολές μετά την αναστολή εισαγωγών λόγω του κορωνοϊού
Η ρωσική Novatek ανακοίνωσε την Πέμπτη 5/3/2020 ότι εκφόρτωσε το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από το έργο Yamal LNG που προορίζεται για την Ασία ως συνήθως, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
"Όλα τα μέρη συμμορφώνονται ειλικρινά με τις (αμοιβαίες) υποχρεώσεις τους", ανέφερε η Novatek, ένας σημαντικός εξαγωγέας LNG στην Ασία και την Κίνα ειδικότερα.
Η κινεζική PetroChina έχει αναστείλει ορισμένες εισαγωγές φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των αποστολών LNG και του φυσικού αερίου που εισάγονται μέσω αγωγών, καθώς η εποχιακή πτώση της ζήτησης προστίθεται τις επιπτώσεις στην κατανάλωση από την έκρηξη του κοροναϊού, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Σύμφωνα με το Τellurian, η Κίνα βρίσκεται πλέον σε φάση ανάκαμψης όσον αφορά τις εισαγωγές LNG, δεδομένης της παρατεταμένης πτωτικής πορείας των τελευταίων πέντε εβδομάδων λόγω του κορωναϊού καθώς τα κρούσματα αρχίζουν να υποχωρούν και να επιβραδύνονται σε περιοχές της χώρας.
Μάλιστα, οι όγκοι LNG που αποστέλλονται στον δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα στον κόσμο, αυξήθηκαν σε περίπου 1,4 εκατ. τόνους την περασμένη εβδομάδα, από 0,5 εκατομμύρια τόνους της προπερασμένης, έδειξαν στοιχεία της Refinitiv και της Kpler.
Αυτή την εβδομάδα, οι μεταφορές LNG προς την Κίνα αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, κατά 15%, σε περίπου 1,6 εκατομμύρια τόνους, τους υψηλότερους εβδομαδιαίους όγκους από τις αρχές Ιανουαρίου, έδειξαν δεδομένα αποστολής από το Rafinitiv.
«Η εγχώρια ζήτηση φυσικού αερίου είναι αδύναμη, αλλά είναι σίγουρα καλύτερη από ό, τι πριν από δύο εβδομάδες» δήλωσε χαρακτηριστικά δεύτερη πηγή στο Πεκίνο.
Τέλος, ο κρατικός σχεδιασμός της Κίνας προέτρεψε για πρώτη φορά τους προμηθευτές και τους διανομείς φυσικού αερίου να ορίσουν νωρίτερα τιμές για τους βιομηχανικούς και εμπορικούς χρήστες, προκειμένου να μετριάσουν τις απώλειες από την εκδήλωση του ιού.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης