Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Reuters: Η Ρωσία δεν στηρίζει τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για βαθύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου

Reuters: Η Ρωσία δεν στηρίζει τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για βαθύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου
Η Ρωσία και το Καζακστάν δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει σε βαθύτερο «μαχαίρι» στην παραγωγή

UPD - Κατά της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για επιπλέον μειώσεις στην παραγωγή του πετρελαίου τάσσεται η Ρωσία.
Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πληροφορίες από Ρώσους αξιωματούχους, η Μόσχα δεν θα στηρίξει τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για επιπέον μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου και θα συμφωνήσει μόνο στην παράταση της ισχύουσας συμφωνίας.
«Η θέση δεν θα αλλάξει» επισημαίνει Ρώσος αξιωματούχος.

Νωρίτερα:

Μεγάλο ερωτηματικό είναι η σημερινή απόφαση της Ρωσίας ως προς την πρόταση του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Μέχρι στιγμής, η Μόσχα έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα στηρίξει μια επέκταση αλλά όχι βαθύτερες περικοπές. Η διευρυμένη συμμαχία πετρελαιοπαραγωγών χωρών -η επομοναζόμενη ΟΠΕΚ+- συνεδριάζει σήμερα στη Βιέννη.
Πτωτική είναι η πορεία των τιμών πετρελαίου σήμερα, καθώς το brent καταγράφει πτώση της τάξεως του 2,66% στα 48,66 δολ./βαρέλι και το αμερικανικό αργό -2,44% στα 44,78 δολ./βαρέλι.

Η πρόταση, την οποία ενέκριναν χθες (5/3) οι υπουργοί Ενέργειας στην Βιέννη (εκτός των υπουργών της Ρωσίας και του Καζακστάν) προβλέπει την μείωση κατά 1 εκατ. βαρέλια επιπλέον για τις χώρες του ΟΠΕΚ και για τις χώρες που δεν είναι μέλη του Οργανισμού 500 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως.
Η επόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ+ είναι προγραμματισμένη για σήμερα, όπου αναμένεται να επιστρέψει και να συμμετάσχει σ' αυτήν ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak.

Ο κίνδυνος

Η Ρωσία και το Καζακστάν δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει σε βαθύτερο «μαχαίρι» στην παραγωγή, με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσης της συνεργασίας μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, η οποία είχε συμβάλει στη στήριξη των τιμών του αργού από το 2016.
Η πετρελαϊκή ζήτηση έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την έξαρση του κορονοϊού, με τις τιμές να έχουν σημειώσει πτώση κατά 20% μέχρι στιγμής, αυτό το χρόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης