Περιβάλλον

Κ. Αραβώσης: Πλήρης απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας μέχρι το 2028 - Κομβική η Κυκλική Οικονομία

Κ. Αραβώσης: Πλήρης απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας μέχρι το 2028 - Κομβική η Κυκλική Οικονομία
Ο Γ.Γ. υπογράμμισε ότι η χώρα μας, δια του Πρωθυπουργού, στηρίζει θερμά τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050

Το παρών στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος στις Βρυξέλλες, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη και επισημαίνοντας πως μέχρι το 2028 θα πραγματοποιηθεί πλήρης απολιγνιτοποίηση της χώρας μας.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε πως: «Ο στρατηγικός σχεδιασμός περιλαμβάνει την ανάληψη άμεσων ενεργειών αλλά και τη θέσπιση μεσοπρόθεσμων αλλά και μακροπρόθεσμων στρατηγικών και προτεραιοτήτων, υπό τον συντονισμό ειδικού διυπουργικού οργάνου, του Εθνικού Συμβουλίου για την Κυκλική Οικονομία. Η χώρα μας, στο πλαίσιο του στόχου να γίνει η Ευρώπη, η πρώτη πράσινη ήπειρος, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, θα εργαστεί και θα συνεργαστεί με κάθε ενδιαφερόμενο μέρος, προκειμένου να διασφαλίσει τη συνεισφορά της στην επίτευξη των κοινών στόχων που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Επίσης ανέφερα ότι η χώρα μας, μέσω του ίδιου του Πρωθυπουργού, καλωσόρισε θερμά το στόχο της κλιματικής ουδετερότητας το αργότερο έως το 2050 και δεσμεύτηκε για την πλήρη απολιγνιτοποίηση μέχρι το 2028, ένα χρονοδιάγραμμα από τα πιο φιλόδοξα εντός της Ε.Ε.


Ως προς το ζήτημα της αξιολόγησης της νομοθεσίας για τα ύδατα
σε παρέμβαση μου στην ειδική ενότητα όπου συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές πολιτικές για την διαχείριση υδάτων, ανέφερα ότι η χώρα μας θεωρεί το υφιστάμενο πλαίσιο, τόσο για τη διαχείριση των υδάτων, όσο και των αστικών λυμάτων ικανοποιητικό και υπογράμμισα ότι αυτό που προέχει είναι να ενταθούν οι προσπάθειες και οι συνέργειες εφαρμογής του, προκειμένου να αποκομίσουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη, πριν προχωρήσουμε στη αναθεώρησή του».

Παράλληλα, ο κ. Αραβώσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Επίτροπο, κ. Frans Timmermans με την Υπουργό Περιβάλλοντος της Γερμανίας κα. Svenja Schulze και με υπουργούς άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε για τα θέματα αυτά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης