Φυσικό Αέριο

To β' τρίμηνο 2021 η έναρξη εμπορικής λειτουργίας του IGB

To β' τρίμηνο 2021 η έναρξη εμπορικής λειτουργίας του IGB
H κατασκευή του αγωγού άρχισε στις 28 Οκτωβρίου 2019 και η διάρκεια είναι 18 μήνες

Για το β΄ τρίμηνο του 2021 προσδιορίζεται χρονικά η έναρξη εμπορικής λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας IGB, σύμφωνα με όσα είπε στο αζέρικο πρακτορείο «Trend» η διευθύντρια της κοινοπραξίας, Teodora Georgieva.
Σημείωσε ότι η κατασκευή του αγωγού άρχισε στις 28 Οκτωβρίου 2019 και η διάρκεια είναι 18 μήνες.

Μέχρι σήμερα, έχει κατασκευαστεί η πρώτη εγκατάσταση για αποθήκευση των σωλήνων επί βουλγαρικού εδάφους και προετοιμάζεται η δεύτερη.
Παράλληλα, έχουν προετοιμαστεί 7,5χλμ εδάφους και έχουν παραδοθεί 1.224 σωλήνες με συνολικό μήκος 17,6χλμ. Επιπλέον, επισήμανε πως οι κύριοι διαγωνισμοί έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Η αρχική δυναμικότητα του αγωγού είναι 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου/έτος (bcma) με δυνατότητα επέκτασης στα 5 δισ. bcma. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών.
Σημειώνεται ότι ο IGB περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) και έχει ήδη εγκριθεί η συγχρηματοδότησή του από την ΕΕ με ποσό 84 εκατ. ευρώ.
Ο IGB αποτελεί το πρώτο τμήμα του λεγόμενου «Κάθετου Διαδρόμου» ένα δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου που καθιστά την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης