Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ρωσία: Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον αντίκτυπο του πετρελαίου για τα επόμενα 10 χρόνια

tags :
Ρωσία: Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον αντίκτυπο του πετρελαίου για τα επόμενα 10 χρόνια
Το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας τόνισε ότι η Μόσχα μπορεί να διατηρήσει τη σταθερότητα στην εγχώρια οικονομία για τα επόμενα χρόνια
Στο γεγονός ότι η Ρωσία μπορεί να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο στην εγχώρια οικονομία από τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου αναφέρθηκε σήμερα (9/3) το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, με αφορμή τη σημερινή «βουτιά» που καταγράφεται στις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι «η Ρωσία μπορεί να διατηρήσει την οικονομία σταθερή για τα επόμενα έξι με δέκα χρόνια εάν οι τιμές του πετρελαίου υποχωρήσουν στο εύρος των 25 δολ. με 30 δολ. ανά βαρέλι» λόγω των 138,8 δισ. δολ. στο Ταμείο Εθνικού Πλούτου.
«Το Ταμείο Εθνικού Πλούτου της Ρωσίας διαθέτει επαρκή αποθέματα ώστε να καλύψει την έλλειψη εσόδων από την πτώση των τιμών του πετρελαίου στα 25 δολ. με 30 δολ. ανά βαρέλι για έξι με δέκα χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΟΙΚ.
Παράλληλα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην ανοικτή αγορά θα αντισταθμίσουν τη μείωση της ροής ξένου συναλλάγματος από τις εξαγωγές πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων που σχετίζονται με την πτώση των προθεσμιακών συμβολαίων, σταθεροποιώντας τη συναλλαγματική ισοτιμία του εθνικού νομίσματος».
Σημειώνεται ότι η τιμή του πετρελαίου καταγράφει σήμερα «βουτιά» -20%, μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις τιμές πώλησης και να αυξήσει παράλληλα την παραγωγή της, στον απόηχο της μη επίτευξης συμφωνίας με τη Ρωσία για νέες περικοπές στην παραγωγή τους κατά τη διάρκεια της συνάντησης στη Βιέννη την περασμένη Παρασκευή.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το Brent καταγράφει ισχυρές απώλειες της τάξεως του -19,86% στα 36,28 δολ. ανά βαρέλι, ενώ προηγουμέωνς είχε υποχωρήσει στα 31,02 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Φεβρουαρίου του 2016.
Επιπλέον, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το αμερικανικό αργό σημειώνει «βουτιά» της τάξεως του -20,45% στα 32,84 δολ. ανά βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 12 Φεβρουαρίου του 2016, και συγκεκριμένα τα 27,34 δολ. ανά βαρέλι.
Πλέον, τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό βρίσκονται σε τροχιά ώστε να καταγράψουν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Ιανουάριο του 1991, όταν οι τιμές τους είχα καταρρεύσει κατά -33%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης