Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ιράκ: Η υπερπροσφορά στην αγορά πετρελαίου δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας του ΟΠΕΚ

Ιράκ: Η υπερπροσφορά στην αγορά πετρελαίου δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας του ΟΠΕΚ
Oποιοσδήποτε πόλεμος στις τιμές του πετρελαίου δεν εξυπηρετεί τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο, τόνισε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ
Στο γεγονός ότι η υπερπροσφορά στην αγορά πετρελαίου δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας που παράγει πετρέλαιο, αναφέρθηκε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός της χώρας, Thamir Ghadhban, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα του βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη του ΟΠΕΚ+ προκειμένου να συζητήσουν την κατάρρευση στις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Ειδικότερα, ο κ. Ghadhban δήλωσε ότι «το Υπουργείο Πετρελαίου βρίσκεται σε επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη εντός και εκτός ΟΠΕΚ προκειμένου να συζητήσουμε τρόπους αποφυγής μίας επιδείνωσης στις τιμές του πετρελαίου», μετά τις απώλειες άνω του -30% που κατέγραψε η τιμή του «μαύρου χρυσού» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών.
«Η υπερπροσφορά στην αγορά πετρελαίου δεν είναι προς το συμφέρον κανενός κράτους παραγωγού και βλάπτει τις οικονομίες τους», επεσήμανε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, διευκρινίζοντας ότι «οποιοσδήποτε πόλεμος στις τιμές του πετρελαίου δεν εξυπηρετεί τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης