Πετρέλαιο

Μπρα ντε φερ Αράβων και Ρώσων μέχρις εσχάτων στις τιμές του πετρελαίου

Μπρα ντε φερ Αράβων και Ρώσων μέχρις εσχάτων στις τιμές του πετρελαίου
Η Ρωσία αρνήθηκε να μειώσει την παραγωγή την περασμένη εβδομάδα και η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα προσφέρει εκπτώσεις στις επίσημες τιμές πώλησης τον επόμενο μήνα

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το πετρέλαιο μετά από την κήρυξη του κορωνοϊού σε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσο και από την αύξηση που σημειώθηκε στα αποθέματα ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το Brent υποχωρεί κατά -4,25% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 34,27 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -4,15% στα 31,61 δολ. ανά βαρέλι.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η άποψη του Bob McNally, σύμβουλος Ενέργειας στο επιτελείο της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του George W. Bush.
«Η τιμή του πετρελαίου είναι πιθανό να πέσει "πολύ χαμηλότερα από εδώ. Όλα έχουν ένα σημείο «πόνου» και θα δοκιμαστούμε.Σαουδική Αραβία και Ρωσία τεστάρουν τις δυνάμεις τους και θα εξαντλήσουν τα οικονομικά τους όρια.Τα πράγματα θα φτάσουν ως το σημείο εκείνο» είπε χαρακτηριστικά.

Πτωτική έναρξη στην αρχή της εβδομάδας

Η διαδρομή του πετρελαίου ξεκίνησε τη Δευτέρα, βυθίζοντας πάνω από 20% μετά από διαφωνία σχετικά με τις περικοπές παραγωγής μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του.
Η Ρωσία αρνήθηκε να μειώσει την παραγωγή την περασμένη εβδομάδα και η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα προσφέρει εκπτώσεις στις επίσημες τιμές πώλησης τον επόμενο μήνα.
Το βασίλειο, ο de facto ηγέτης του ΟΠΕΚ, σχεδιάζει επίσης να αυξήσει την παραγωγή μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Παρά την αναταραχή της αγοράς και τις προκύπτουσες απώλειες, η Σαουδική Αραβία δεν θα μειώσει την παραγωγή μονομερώς, δήλωσε ο McNally, ιδρυτής της εταιρείας παροχής συμβουλών πετρελαίου Rapidan Energy Group.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης