Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η TenneT αναζητεί κεφάλαια - Στα 4-5 δισ ευρώ ετησίως θα ανέλθουν οι δαπάνες

Η TenneT αναζητεί κεφάλαια - Στα 4-5 δισ ευρώ ετησίως θα ανέλθουν οι δαπάνες
Η εταιρεία κατασκευάζει την υποδομή για την ενίσχυση των ΑΠΕ σε Γερμανία και Ολλανδία



Ο διαχειριστής του δικτύου TenneT IPO-TTH.AS ανακοίνωσε πτώση 9% στα λειτουργικά κέρδη του 2019 και επανέλαβε ότι θα χρειαστεί νέα κεφάλαια για την κατασκευή της υποδομής που απαιτείται για την υλοποίηση των σχεδίων των κυβερνήσεων Ολλανδίας και της Γερμανίας για περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας .

Στην ετήσια έκθεσή της για το 2019, η TenneT ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη είχαν μειωθεί στα 753 εκατομμύρια ευρώ από 826 εκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο έτος, αφού οι κεφαλαιουχικές δαπάνες αυξήθηκαν στα 3,06 δισεκατομμύρια ευρώ από 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο πριν.

Η TenneT είναι δομημένη ως εταιρεία αλλά ανήκει στο ολλανδικό κράτος. Υλοποιεί τα γερμανικά και τα ολλανδικά σχέδια για την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων καθώς και μια σημαντική γραμμή μεταξύ βόρειας και νότιας Γερμανίας και νέες διασυνδέσεις μεταξύ γειτονικών χωρών.

"Ως αποτέλεσμα της πολιτικής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία οι επενδύσεις μας αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω" σε 4-5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, δήλωσε ο CFO Otto Jager.

"Για να διατηρήσουμε την εταιρεία οικονομικά υγιή, αναμένουμε ότι θα χρειαστούν 2-3 δισεκατομμύρια πρόσθετα κεφάλαια το επόμενο έτος" και συμπλήρωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με το ολλανδικό κράτος για πιθανές επιλογές, αλλά αποκλείει "τη διάσπαση της εταιρείας".

Η TenneT ανακοίνωσε ότι το καθαρό της χρέος αυξήθηκε κατά 9% το 2019 στα 9,5 δισ. Ευρώ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης