Πετρέλαιο

Novak: Δεν είναι οι κατάλληλες συνθήκες στην παρούσα φάση για μία νέα συμφωνία με τον ΟΠΕΚ

Novak: Δεν είναι οι κατάλληλες συνθήκες στην παρούσα φάση για μία νέα συμφωνία με τον ΟΠΕΚ
Το brent κινείται ανοδικά κατά 3,61% στα 34,42 δολάρια ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό σημειώνει άνοδο της τάξεως του 3,75% στα 32,70 δολάρια ανά βαρέλι

Η αγορά πετρελαίου βαδίζει για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση της από το 2008, καθώς ο πόλεμος τιμών μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του συνεχίζεται και η ζήτηση μειώθηκε από το ξέσπασμα του κορονοϊού.
Σήμερα πάντως, το brent κινείται ανοδικά κατά 3,61% στα 34,42 δολάρια ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό σημειώνει άνοδο της τάξεως του 3,75% στα 32,70 δολάρια ανά βαρέλι.
Στον απόηχο της διάλυσης συμφωνίας μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας για το μέγεθος περικοπών της παραγωγής, οι δεύτερη δια μέσου του υπουργού Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για την επίτευξη μίας νέας συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ στο πετρέλαιο, εκτιμώντας ότι η Μόσχα μπορεί να επαναφέρει σχετικά γρήγορα την παραγωγή της στα επίπεδα του 2018.

«Όσον αφορά την πρόσθετη παραγωγή, θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να εξασφαλιστεί το επενδυτικό κόστος», τόνισε ο κ. Novak, εκτιμώντας ότι η Μόσχα μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της κατά 200 χιλ. βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός της εβδομάδας ο Ρώσος υπουργός είχε δηλώσει ότι η Μόσχα «συνεχίζει τον διάλογο και πραγματοποιεί πολλές τηλεφωνικές επαφές με μέλη εντός και εκτός ΟΠΕΚ», παρά τη μη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών την περασμένη εβδομάδα.
Αναφερόμενος στα σχέδια της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα, ο κ. Novak δήλωσε ότι αυτή η ενέργεια «πιθανώς να μην αποτελεί την καλύτερη επιλογή», προσθέτοντας ότι «η Σαουδική Αραβία αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να προωθήσει τα προϊόντα της».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης