Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Θ. Φέσσας (ΣΕΒ): Στην σωστή κατεύθυνση τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη των επιχειρήσεων

Θ. Φέσσας (ΣΕΒ): Στην σωστή κατεύθυνση τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη των επιχειρήσεων

Ευελπιστούμε ότι η Πολιτεία θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες, που παρέχουν οι αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Οργάνων τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

 

«Για τις ελληνικές επιχειρήσεις, αυτό που έχει σήμερα ύψιστη προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας των εργαζομένων. Γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με την πολιτεία και με τους εργαζομένους μας, ώστε να επιβραδυνθεί η διάδοση του ιού και το ελληνικό σύστημα υγείας να αντέξει στις τεράστιες υγειονομικές ανάγκες, που διαμορφώνουν οι έκτακτες συνθήκες».

Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη των επιχειρήσεων στην κρίση που προκάλεσε η επιδημία του κορωνοϊού.

«Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πλειοψηφία των επιχειρήσεων στη χώρα, λόγω της διακοπής ή του περιορισμού της λειτουργίας τους, η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώνεται, καθώς μειώνεται ταυτόχρονα τόσο η κατανάλωση, όσο και η παραγωγή.

Όσες επιχειρήσεις πρέπει και μπορούν να λειτουργούν, θα ανταποκριθούν υπηρετώντας τις ανάγκες των πολιτών.

Η προσπάθειά μας θα πετύχει, εάν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι, εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και κράτος συνεργαστούν και συνεχίσουν να λειτουργούν με αποτελεσματικότητα και συνέπεια.

Για τον ΣΕΒ και τις επιχειρήσεις - μέλη του προέχει επίσης και η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Γι’ αυτό, εκτός από τη συνεργασία, χρειάζεται και η απαραίτητη στήριξη.

Τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση σήμερα, βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση και ανταποκρίνονται στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης.

Ο ΣΕΒ τα στηρίζει και ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να τα αξιοποιήσουν.

Τόσο για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, όσο και γι’ αυτά που πιθανώς θα ακολουθήσουν, ευελπιστούμε ότι η Πολιτεία θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες, που παρέχουν οι αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Οργάνων, ώστε επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να υποστούν τις μικρότερες δυνατές συνέπειες. Στο πλαίσιο αυτό, η απευθείας ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, που σταματούν ή περιορίζουν τη λειτουργία τους, κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

Η δέσμευση του Πρωθυπουργού, αλλά και των ηγετών της Ε.Ε., ότι θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης, είναι και δική μας δέσμευση.

Αργά ή γρήγορα, η κανονικότητα θα επανέλθει. Και τότε θα είμαστε πάλι όλοι στη θέση μας, για να βρει η επόμενη μέρα την οικονομία μας ισχυρή και την κοινωνία μας όρθια! ».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης