Στη δίνη του κορωνοϊού η αιολκή ενέργεια στην Ισπανία - Προσωρινό κλείσιμο της Siemens Gamesa

Στη δίνη του κορωνοϊού η αιολκή ενέργεια στην Ισπανία - Προσωρινό κλείσιμο της Siemens Gamesa
Η εταιρεία Siemens Gamesa Renewable Energy, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ανεμογεννητριών, έπρεπε να κλείσει προσωρινά το τεχνολογικό της κέντρο

Στη δίνη του κορωνοϊού βρίσκεται και o ενεργειακός τομέας της Ισπανίας, η οποία βιώνει δύσκολες μέρες.
Η κυβέρνηση επιβάλει έκτακτα μέτρα και περιορισμούς, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο εργοστασίων στη χώρα σε τουλάχιστον δύο μεγάλες εταιρείες στην αιολική βιομηχανία.
Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Europa Press, η εταιρεία Siemens Gamesa Renewable Energy, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ανεμογεννητριών, έπρεπε να κλείσει προσωρινά το τεχνολογικό της κέντρο στην πόλη San Fernando de Henares, κοντά στη Μαδρίτη, αφού ένας από τους υπαλλήλους της βρέθηκε θετικός στον ιό.
Εταιρικές πηγές ανέφεραν στην Europa Press ότι το κλείσιμο της αιολικής εγκατάστασης αποτελεί προληπτικό μέτρο για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης.

Το κέντρο τεχνολογίας, το οποίο δοκιμάζει και επικυρώνει συστήματα για την αιολική ενέργεια και την φωτοβολταϊκή βιομηχανία, θα ανοίξει τις πόρτες του μετά από 14 ημέρες απομόνωσης και πλήρη απολύμανση. Παράλληλα, η LM Wind Power, κατασκευαστής πτερυγίων ανεμογεννητριών της GE Renewable Energy, διαθέτει δύο εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ισπανία και οι δύο θα είναι ανενεργές για τις επόμενες εβδομάδες.
Τέλος, στο εργοστάσιο Ponferrada, οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 24 Μαρτίου.
Μετά από αυτό, η εταιρεία θα παρουσιάσει ένα προσωρινό σχέδιο απολύσεων, γνωστό ως ERTE στην Ισπανία, το οποίο επικαλείται την ανωτέρα βία και την αβεβαιότητα. Δεδομένου ότι δεν γνωρίζει πόσο καιρό θα διαρκέσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τους κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης