Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ursula von der Leyen (Κομισιόν): Δεν είναι εκτός σχεδίων η έκδοση ευρωομολόγων για τον κορωνοϊό

Ursula von der Leyen (Κομισιόν): Δεν είναι εκτός σχεδίων η έκδοση ευρωομολόγων για τον κορωνοϊό
Η ΕΕ θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει την οικονομία των κρατών – μελών χωρίς ίσως και αλλά είπε η επικεφαλής της Κομισιόν
Τη θέση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει όλα τα εργαλεία που διαθέτει, περιλαμβανομένης της χαλάρωσης των δημοσιονομικών κανόνων για το χρέος για τις χώρες-μέλη αλλά και την έκδοση ευρωομολόγων προκειμένου να μειωθούν οι οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού διατύπωσε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.
Σε δηλώσεις της στον γερμανικό ραδιοσταθμό Deutschlandfunk η επικεφαλής της Κομισιόν είπε ότι η ΕΕ θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει την οικονομία των κρατών-μελών «χωρίς ίσως και αλλά».
Ερωτηθείσα για την έκτακτη έκδοση ομολόγων για την ευρωζώνη, τα οποία κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει κορονο-ομόλογα, η Ursula von der Leyn υποστήριξε ότι «εξετάζουμε τα πάντα, ό,τι μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κρίση θα χρησιμοποιηθεί».
Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Βρετανία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας, η επικεφαλής της Κομισιόν υποστήριξε ότι συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Michel Barnier έχει προσβληθεί από την covid-19, ενώ τόνισε ότι οι Βρυξέλλες είναι ανοικτές σε παράταση της διορίας, εφόσον αυτό ζητηθεί από το Λονδίνο.

Ευρωομόλογα για την αντιμετώπιση της κρίσης ζητά η Ιταλία

Την έκδοση ευρωομολόγων στη μάχη κατά της οικονομικής κρίσης που ξέσπασε λόγω του κορωνοϊού, ζητά η ιταλική κυβέρνηση.
«Πρέπει να προβλέψουμε το ζήτημα των ευρωπαϊκών τίτλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάθε χώρα υπό τις ίδιες συνθήκες, τα οποία πρέπει να συσχετιστούν με τη μάχη κατά του κορωνοϊού και τις οικονομικές του συνέπειες", δήλωσε ο  Ιταλός υπουργός Οικονομίας Roberto Gualtieri i στην ιταλική εφημερίδα Il Corriere della Sera.
«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα συμμετρικό σοκ που επηρεάζει τους πάντες για αυτό και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε με καινοτόμο τρόπο», τόνισε.
Ο Gualtieri καλωσόρισε το σχέδιο ύψους 750 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, σημείωσε ωστόσο πως η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν αρκεί, σύμφωνα με το Reuters.
«Πρέπει να έχουμε το θάρρος να θέσουμε σε εφαρμογή μια κοινή και συντονισμένη δημοσιονομική πολιτική, ικανή να στηρίξει την προσπάθεια των συστημάτων υγείας μας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας.
Η Ιταλία είναι η χώρα της Ευρώπης που έχει δεχθεί τρομακτικό πλήγμα από τον κορωνοϊό, καθώς πλέον οι νεκροί ξεπέρασαν ακόμη και αυτούς της Κίνας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης