Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Απώλειες πάνω από 10% για το αργό , πτώση 4,4% για το Brent

Πετρέλαιο: Απώλειες πάνω από 10% για το αργό , πτώση 4,4% για το Brent

Το αμερικανικό αργό και το Brent έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 40% τις τελευταίες δύο εβδομάδες

 

Το πετρέλαιο υποχώρησε πάνω από 10% την Παρασκευή 20.3.2020, ακόμη και όταν τα πλουσιότερα έθνη του κόσμου έριξαν πρωτοφανή βοήθεια στην παγκόσμια οικονομία για να σταματήσουν την ύφεση που προκαλείται από κορωνοϊό και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump υπαινίχθηκε ότι μπορεί να παρέμβει στον πόλεμο τιμών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και τη Ρωσία.

Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου για το μήνα Απρίλιο υποχώρησαν 2,69 δολάρια ή 10,92% στα 23,08 δολάρια ανά βαρέλι. Τα συμβόλαια του Brent μειώθηκαν κατά 1,25 δολ., ή 4,4%, στα 27,20 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα αμερικανικά συμβόλαια επηρεάσθηκαν από τα σχέδια των ΗΠΑ να αγοράσουν μέχρι και 30 εκατομμύρια βαρέλια αργού για το απόθεμα έκτακτης ανάγκης μέχρι το τέλος Ιουνίου και το ενδεχόμενο ότι οι ρυθμιστικές αρχές στο Τέξας θα μπορούσαν να περιορίσουν την παραγωγή.

"Τα πλεονάζοντα κέρδη του WTI (ακατέργαστου αργού πετρελαίου) αντανακλούν την ελπίδα και όχι την πραγματικότητα της βιομηχανίας σχιστολιθικού των ΗΠΑ", δήλωσε ο Jeffrey Halley, της OANDA.

"Μόλις αυτή η πραγματικότητα τεθεί τελικά, περιμένω ότι το ράλι στο πετρέλαιο θα εξαφανιστεί τόσο γρήγορα όσο άρχισε."

Καθώς η εξάπλωση του κορωναϊού σε όλο τον κόσμο, τα έθνη δίνουν αυξανόμενα κίνητρα στις οικονομίες τους, ενώ οι κεντρικές τράπεζες έχουν πλημμυρίσει τις αγορές με φθηνά δολάρια για να μειώσουν τις οικονομικές πιέσεις.

"Το θετικό συναίσθημα κινδύνου και το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ βοηθούν. Επίσης, σχόλια από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Trump ότι μπορεί να εμπλακεί στον πόλεμο τιμών σε μια κατάλληλη στιγμή υποστηρίζει το πετρέλαιο ", δήλωσε ο Giovanni Staunovo αναλυτής πετρελαίου της UBS.

"Η ανησυχία μου σχετίζεται με την πιθανότητα περισσότερων περιορισμών κινητικότητας ανά τον κόσμο, οι οποίοι ενδέχεται να επηρεάσουν περαιτέρω τη ζήτηση πετρελαίου. Ως εκ τούτου, το χειρότερο πιθανότατα δεν έχει τελειώσει για τις τιμές του πετρελαίου. "

Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ και το Brent έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 40% τις τελευταίες δύο εβδομάδες μετά την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ της Οργάνωσης των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (OPEC) και των συμμάχων της, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, με αποτέλεσμα η Σαουδική Αραβία να αυξήσει την προσφορά.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης