Πετρέλαιο

Συνεχίζεται η υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου - Στο -5,56% και τα 25 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίζεται η υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου - Στο -5,56% και τα 25 δολ. ανά βαρέλι το Brent
H σταδιακή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, μετά τη μη επίτευξη νέας συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, έχει οδηγήσει το πετρέλαιο στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2003

Μεικτές τάσεις καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο μετά τις ισχυρές απώλειες που σημείωσε κατά την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στο ενδεχόμενο συμφωνίας ανάμεσα στον ΟΠΕΚ και τις ΗΠΑ για μείωση της παραγωγής τους.

Το Brent υποχωρεί κατά 5,56% στα 25 δολ./βαρέλι και το αργό σημειώνει πτώση -0,57% στα 22,46 δολ./βαρέλι.
Την περασμένη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo, προσκάλεσε τον επίτροπο του Σιδηροδρόμου του Τέξας, Ryan Sitton, στην συνάντηση του Οργανισμού τον ερχόμενο Ιούνιο, αυξάνοντας τις προσδοκίες για μία συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, η οποία θα μπορούσε να σταθεροποιήσει τις τιμές στο πετρέλαιο.
Υπενθυμίζεται βέβαια πως η σταδιακή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, μετά τη μη επίτευξη νέας συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, έχει οδηγήσει το πετρέλαιο στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2003, διατηρώντας την τιμή του κάτω από τη ζώνη των 30 δολ. ανά βαρέλι.

Ο παράγοντας coronavirus

Οι κυβερνήσεις διεθνώς εντείνουν τα μέτρα απομόνωσης των πληθυσμών τους για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, κάτι που εκτιμάται πως θα μειώσει τη διεθνή ζήτηση πετρελαίου.
Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν πτώση για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες και υποχωρούν περίπου κατά 60% από την αρχή του έτους. Μέσα σε αυτό το κλίμα πολλές πετρελαϊκές εταιρείες έσπευσαν να μειώσουν τις δαπάνες τους και ορισμένοι παραγωγοί έχουν ήδη αρχίσει ήδη να θέτουν τους εργαζόμενους τους σε «αδράνεια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης