Τελευταία Νέα

Αισιοδοξία της Nordex για κερδοφορία το β' 6μηνο παρά τον αντίκτυπο του coronavirus

tags :
Αισιοδοξία της Nordex για κερδοφορία το β' 6μηνο παρά τον αντίκτυπο του coronavirus
Η εταιρεία υπογράμμισε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν οριστικά οι συνέπειες της τρέχουσας κατάστασης

Σημαντική άνοδο των πωλήσεων και αύξηση των λειτουργικών κερδών για το 2020, αναμένει η γερμανική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών Nordex, προειδοποιώντας ωστόσο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον τομέα των πωλήσεων εν μέσω της πανδημίας του COVID-19.
Οι παραγγελίες του ομίλου για νέες ανεμογεννήτριες ανέρχονται στο ποσό των 5,5 δις ευρώ, αυξημένες κατά 43% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος.

Ο παράγοντας coronavirus

Λόγω όμως της απρόβλεπτης κτασης και της διάρκειας των μέτρων που λήφθηκαν παγκοσμίως για τη συγκράτηση του COVID-19 και του οικονομικού αντικτύπου τους, η Nordex προβλέπει πωλήσεις ύψους 4,2 δις ευρώ έως 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος.
Μάλιστα, είναι αισιόδοξη ότι οι πωλήσεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 θα υπερβούν τις πωλήσεις του πρώτου, αναμένοντας ότι τα EBITDA)θα κυμανθούν μεταξύ 160 και 240 εκατ. ευρώ το 2020.
Η εταιρεία υπογράμμισε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν οριστικά οι συνέπειες της τρέχουσας κατάστασης, προσθέτοντας ότι αυτή η καθοδήγηση βασίζεται στην προσδοκία της εταιρείας ότι θα είναι σε θέση να επεξεργαστεί το βιβλίο παραγγελιών αποτελεσματικά και χωρίς σημαντικές διακοπές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης