Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kοντά σε συμφωνία για το πακέτο μαμούθ - Οι Δημοκρατικοι επιμένουν για 2,5 τρισ δολ και φηφιακό δολάριο

Kοντά σε συμφωνία για το πακέτο μαμούθ - Οι Δημοκρατικοι επιμένουν για 2,5 τρισ δολ και φηφιακό δολάριο
Το νομοσχέδιο που θα καταθέσουν οι δημοκρατικοί περιλαμβάνει την δυνατότητα η Federal Reserve να παρέχει στους δανειολήπτες επαρκή ρευστότητα για να επιτρέψουν το πάγωμα της πληρωμής δανείων μέχρι και 360 ημέρες
Κοντά σε συμφωνία για το πακέτο στήριξης στην αμερικανική οικονομία βρίσκονται Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ μετά την δήλωση του αμερικανού Προέδρου Trump ότι η Αμερική ως οικονομία δεν θα κλείσει, η χώρα δεν θα μπει σε καραντίνα… και τόνισε ότι θα επιστρέψει στην κανονικότητα έως το Πάσχα...τις προσεχείς 3 εβδομάδες.
Το πακέτο των Ρεπουμπλικάνων περιλαμβάνει 2 τρισεκ. στήριξη στην αμερικανική οικονομία με παράλληλα εισφορά 1.000 δολαρίων ανά άτομο.
Η πρόταση των δημοκρατικών περιλαμβάνει 2,5 τρισεκ. και 1.500 δολάρια ανά άτομο αλλά με σχετικά διαφοροποιημένη κατανομή έναντι της πρότασης της κυβέρνησης Trump.

Το ψηφιακό δολάριο

Οι δημοκρατικοί μεταξύ άλλων θέλουν να εισάγουν το λεγόμενο ψηφιακό δολάριο σε νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορωνοιού.
Εν μέσω διαπραγματεύσεων σχετικά με τη μαζική δέσμη κινήτρων ως απάντηση στην πανδημία του κορωνοιού, οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών θέλουν να εφαρμόσουν το ψηφιακό δολάριο για τον εξορθολογισμό των πληρωμών προς τους πολίτες των ΗΠΑ εκτός του παραδοσιακού μοντέλου μέσω των τραπεζών.
Ο όρος ψηφιακό δολάριο σημαίνει ισοζύγιο εκπεφρασμένο ως αξία δολαρίου που αποτελείται από εγγραφές ψηφιακού ημερολογίου που καταγράφονται ως υποχρεώσεις στις λογιστικές καταστάσεις οποιασδήποτε τράπεζας της Federal Reserve ή μια ηλεκτρονική μονάδα αξίας που μπορεί να εξαργυρωθεί από ένα επιλέξιμο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Η πρόταση των δημοκρατικών

Οι δημοκρατικοί στις ΗΠΑ προτείνουν 2,5 τρισ. δολ. για το σοκ του κορωνοιού και άμεση πληρωμή 1.500 δολαρίων ανά αμερικανό
Χορός τρισεκ. δολαρίων βρίσκεται στο επίκεντρο στις ΗΠΑ με τους δημοκρατικούς να καταθέτουν στις 23 Μαρτίου την δική τους πρόταση για την αντιμετώπιση του σοκ που προκαλεί την αμερικανική οικονομία ο κορωνοιός.
Η πρόταση λοιπόν των δημοκρατικών, οι οποίοι δεν τα βρήκαν με τον Trump για το πακέτο στήριξης στην αμερικανική οικονομία προτείνουν.
-Πακέτο στήριξη 2,5 τρισεκ. δολαρίων που συμπεριλαμβάνει άμεσα την καταβολή 1.500 δολαρίων για όλους τους αμερικανούς πολίτες.
-Θα περιλαμβάνει 150 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της υγειονομικής περίθαλψης, 80 δισεκατομμύρια δολάρια για δάνεια και 600 δολάρια ανά εβδομάδα για παροχές ανεργίας για όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό.
-Περίπου 215 δισ. δολάρια θα διατεθούν για κρατικές ενισχύσεις και κεφάλαια που θα δοθούν σε Πολιτείες.

Η πρόταση των δημοκρατικών περιλαμβάνει επίσης

-Οικονομική βοήθεια 1500 δολαρίων ανά άτομο και 7.500 δολαρίων για μια οικογένεια με 5 μέλη.
-Θα υπάρξει κονδύλιο για την ανεργία που προκαλεί η πανδημία με 600 δολάρια την εβδομάδα για κάθε εργαζόμενο που έχει πληγεί από τον ιό και πληροί τα κριτήρια για επίδομα ανεργίας
-Θα εξεταστούν άδειες μετ 'αποδοχών και άδεια για ιατρικές εξετάσεις για την οικογένεια.
-Στόχος είναι να βοηθήσει το πακέτο τους υφιστάμενους δανειολήπτες και ειδικά τους φοιτητές.
-Θα δοθούν περισσότερα από 500 δισεκ. δολάρια σε επιχορηγήσεις, άτοκα δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις
-Θα δοθεί χρηματοδότηση 200 δισ. δολαρίων για τις Πολιτείες και 15 δισεκ. στους δήμους μέσω του προγράμματος κοινοτικής ανάπτυξης Block Grant
Το νομοσχέδιο που θα καταθέσουν οι δημοκρατικοί περιλαμβάνει την δυνατότητα η Federal Reserve να παρέχει στους δανειολήπτες επαρκή ρευστότητα για να επιτρέψουν το πάγωμα της πληρωμής δανείων μέχρι και 360 ημέρες.
Επιπλέον, η αρνητική καταναλωτική πίστη θα σταματούσε και οι κατασχέσεις επίσης θα πάγωναν.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης