Τελευταία Νέα

Διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας στην παγκόσμια αιολική βιομηχανία, εκτιμά η Wood Mackenzie

Διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας στην παγκόσμια αιολική βιομηχανία, εκτιμά η Wood Mackenzie
Η εξάπλωση του Covid-19 αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση της προσφοράς αιολικής ενέργειας το 2020 κατά 4,9 GW

Τεράστια είναι η ανησυχία που εκφράζεται στους κόλπους της βιομηχανίας αιολικής ενέργειας για τον αντίκτυπο που έχεις ο κορωνοϊός στην αγορά, σύμφωνα με τη Wood Mackenzie.

Μάλιστα, η εξάπλωση του Covid-19 αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση της προσφοράς αιολικής ενέργειας το 2020 κατά 4,9 GW. Όσον αφορά την ηλιακή ενέργεια, η επιδημία του παγκόσμιου κορωναϊού είχε ως αποτέλεσμα να τερματιστεί η διαδικασία παραγωγής στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Μαλαισία και σε αρκετά τμήματα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Wood Mackenzie, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία ενδέχεται να πληγούν σημαντικά στο συγκεκριμένο τομέα καθώς έχει περιοριστεί σημαντικά η κινητικότητα του εργατικού προσωπικού.

Παράλληλα, η παραγωγή μπαταριών στην Κίνα και τη Ν. Κορέα έχουν υποστεί σημαντική «φθορά», ενώ οι εγκαταστάσεις κατασκευής αυτοκινήτων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κλείνουν ή μετατοπίζονται για να παράγουν ιατρικό εξοπλισμό.

Ωστόσο, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν μπορούν να υπολογιστούν επακριβώς, καθώς οι πωλήσεις του Φεβρουαρίου ήταν εξαιρετικές και υψηλές. Η WoodMac. προσδιορίζει ανακεφαλαιώνοντας τις επιπτώσεις του coronavirus στην εφοδιαστική αλυσίδα και την κατασκευή των αιολικών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης